Opskrift: Farspandekage med timian
- løg, hvidløg og chili

0 0
Opskrift: Farspandekage med timian

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g hakket oksekød
2 æg
2 løg, revet
2 fed hvidløg, knust
4 spsk. havregryn
1 spsk. timian
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie

Lav den gode frikadellefars om til én stor pandefrikadelle

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En farspandekage er dybest set ‘bare’ din yndlingsfrikadellefars, der bliver stegt som én stor, flad frikadelle.

Det nemme ved en farspandekage er derfor, at du slipper for at forme og stege alle frikadellerne enkeltvis.

Det ‘svære’ ved en farspandekage er omvendt, at den skal vendes på én gang uden at brække i stykker. Det gør du lettest ved at lægge et stort låg eller fladt fad over panden, vende panden på hovedet, så pandekagen nu ligger på låget eller fadet – og lempe pandekagen tilbage på panden.

Se også vores opskrift på sprød farspandekage i ovn.

Vi foreslår at lave frikadellefarsen af hakket oksekød tilsat timian, revet løg, hvidløg og lidt chili. I stedet for mælk bruger du et ekstra æg, og i stedet for mel rører du havregryn i farsen. Det er sundere og smager præcis, som det plejer.

Det tager højst 10 minutter at røre farsen sammen. Herefter skal den samle sig i yderligere 30 minutter i køleskab – ligesom en normal frikadellefars.

Farspandekagen skal steges ca. 10 minutter på hver side for at blive gennemstegt. Vi foretrækker at stege i ren olivenolie, men du kan naturligvis benytte det fedtstof, du foretrækker.

Som tilbehør til en farspandekage smager stuvede grøntsager med esdragon og små, kogte kartofler enormt godt.

Ingredienser

Antal personer:
500 g hakket oksekød
2 æg
2 løg, revet
2 fed hvidløg, knust
4 spsk. havregryn
1 spsk. timian
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser (minus olie) grundigt sammen og lad hvile køligt 30 minutter

2
Færdig

Varm olien op på en pande ved middelvarme og fordel farsen på panden - tryk pandekagen sammen i siderne, så kanten bliver så jævn som muligt

3
Færdig

Steg farspandekagen 10 minutter på den ene side - der vil dannes en del væske, men det meste fordamper

4
Færdig

Vend farspandekagen - fx ved at vende panden på hovedet over et fladt låg eller fad og lempe kødet tilbage på panden

5
Færdig

Steg farspandekagen 10 minutter på den anden side

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fermenteret spidskål / surkål
forrige
Opskrift: Fermenteret spidskål / surkål
Opskrift: Superlette koldhævede valnøddeboller
næste
Opskrift: Superlette koldhævede valnøddeboller
Opskrift: Fermenteret spidskål / surkål
forrige
Opskrift: Fermenteret spidskål / surkål
Opskrift: Superlette koldhævede valnøddeboller
næste
Opskrift: Superlette koldhævede valnøddeboller

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here