Ingredienser
-
500 g hakket oksekød
-
2 æg
-
2 løg, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
4 spsk. havregryn
-
1 spsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
3 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
En farspandekage er dybest set ‘bare’ din yndlingsfrikadellefars, der bliver stegt som én stor, flad frikadelle.
Det nemme ved en farspandekage er derfor, at du slipper for at forme og stege alle frikadellerne enkeltvis.
Det ‘svære’ ved en farspandekage er omvendt, at den skal vendes på én gang uden at brække i stykker. Det gør du lettest ved at lægge et stort låg eller fladt fad over panden, vende panden på hovedet, så pandekagen nu ligger på låget eller fadet – og lempe pandekagen tilbage på panden.
Se også vores opskrift på sprød farspandekage i ovn.
Vi foreslår at lave frikadellefarsen af hakket oksekød tilsat timian, revet løg, hvidløg og lidt chili. I stedet for mælk bruger du et ekstra æg, og i stedet for mel rører du havregryn i farsen. Det er sundere og smager præcis, som det plejer.
Det tager højst 10 minutter at røre farsen sammen. Herefter skal den samle sig i yderligere 30 minutter i køleskab – ligesom en normal frikadellefars.
Farspandekagen skal steges ca. 10 minutter på hver side for at blive gennemstegt. Vi foretrækker at stege i ren olivenolie, men du kan naturligvis benytte det fedtstof, du foretrækker.
Som tilbehør til en farspandekage smager stuvede grøntsager med esdragon og små, kogte kartofler enormt godt.
Ingredienser
500 g hakket oksekød | |
2 æg | |
2 løg, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
4 spsk. havregryn | |
1 spsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
3 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus olie) grundigt sammen og lad hvile køligt 30 minutter |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved middelvarme og fordel farsen på panden - tryk pandekagen sammen i siderne, så kanten bliver så jævn som muligt |
3
Færdig
|
Steg farspandekagen 10 minutter på den ene side - der vil dannes en del væske, men det meste fordamper |
4
Færdig
|
Vend farspandekagen - fx ved at vende panden på hovedet over et fladt låg eller fad og lempe kødet tilbage på panden |
5
Færdig
|
Steg farspandekagen 10 minutter på den anden side |