Ingredienser
-
6 tykke skiver bacon
-
0.5 spidskål
-
2 store rødløg
-
2 fed hvidløg
-
2 dl havregryn
-
1 bdt. bredbladet persille
-
8 æg
-
2 tsk. salt, peber
-
200 g cherrytomater
Et par ord om vores opskrift
En venlig nabo forærede Spicy Twist en bakke nylagte æg og spurgte spændt, hvad vi monstro kunne få ud af dem. Tjah…? Den favorable pris på æggene mindede os om gamle dage, dengang hvor fattigfolk var nødt til at spænde livremmen ind og få et mættende måltid ud af de billigste råvarer.
Fattigmands-æggekagen er en dansk udgave af den spanske tortilla. I Spanien er der kartofler i den skønne æggekage, der nydes morgen, middag og aften. I Danmark er der havregryn i æggekagen, som smager præcis lige så dejligt som den spanske fætter. Og mætter lige så effektivt!
Der er meget godt at sige om havregryn. Grynene er fulde af proteiner og stivelse, som er nogle af kroppens vigtigste byggesten. Og så er havregryn ekstremt billige og nemme at have med at gøre (nemmere end kartofler, for eksempel).
Havregrynene kan i øvrigt ikke smages i æggekagen. De ‘forsvinder’ i retten, og tilbage er bare den gode mæthed i maven.
Ud over havregryn skal der grøntsager i fattigmands-æggekagen. Billige, sunde grøntsager! Vi foreslår rødløg, hvidløg, spidskål, bredbladet persille og tomater. Men du bestemmer selv – kig i grøntsagsskuffen og brug, hvad du har. Gulerødder, majs, squash, aubergine…
Oven på æggekagen smager tykke skiver bacon godt. Men også her kan du sagtens variere: Kyllingebryst, skinke, koteletter, ost – eller?
Se også vores opskrift på kartoffel æggekage i ovn
Æggekage i ovn er noget af det nemmeste, du kan lave. Du beklæder simpelt hen et ildfast fad med bagepapir, hælder de let stegte grøntsager i, hælder de piskede æg over og slutter med bacon og tomater. Herefter skal æggekagen have 25 minutter i ovnen ved 200 grader, og så er der serveret.
Hvis der er plads på budgettet, smager en piskende kold øl godt til.
Ingredienser
6 tykke skiver bacon | |
0.5 spidskål | |
2 store rødløg | |
2 fed hvidløg | |
2 dl havregryn | |
1 bdt. bredbladet persille | |
8 æg | |
2 tsk. salt, peber | |
200 g cherrytomater |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg baconen sprødt på den ene side og tag af panden |
2
Færdig
|
Steg fint snittet kål, løg og hvidløg nogle minutter i baconfedtet, til grøntsagerne falder lidt sammen |
3
Færdig
|
Tag panden af ilden og rør havregryn og hakket persille sammen med grøntsagerne |
4
Færdig
|
Fór et stort ovnfast fad med bagepapir og hæld grøntsagerne i bunden |
5
Færdig
|
Pisk æg med salt og peber og hæld over grøntsagerne |
6
Færdig
|
Anbring baconskiverne øverst med den ustegte side opad - fordel tomaterne mellem baconskiverne |
7
Færdig
|
Bag æggekagen 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
2 Comments Skjul kommentarer
Ser lækkert ud. Kan man lave den dagen før, og så bare i ovnen til brunch?
Kære Lillian
Det er da et forsøg værd!
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist