Opskrift: Italiensk inspireret kylling på grill
med rosmarin og citron

0 0
Opskrift: Italiensk inspireret kylling på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
3 spsk. olie
3 spsk. rosmarin, finthakket
3 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal
1 tsk. salt
Desuden
Olie
Salt, peber

Rejs til Sydeuropa hjemme på terrassen og spar flybilletten

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Savner du at være hjemme i Italien lige nu? Så book en gratis billet og rejs derned allerede i aften – for når du dufter og smager denne kylling med lukkede øjne, vil du føle dig hensat til en lille familierestaurant på landet i Toscana.

Krydderierne, som dufter og smager så dejligt, er rosmarin, hvidløg og citronskal … ja, undskyld, men bliver det mere italiensk?

Vi har klippet en hel kylling i 8-10 stykker. Det har den fordel, at kyllingen skal have kortere tid og får mere jævnt sprødt skind over det hele. Du kunne også sagtens bruge kyllingelår – bare der er ben i udskæringen og skind udenpå.

Se også vores opskrift på perfekt hel kylling på grill

Tricket ligger i at liste krydderpastaen ind mellem kødet og skindet. Det betyder, at du kan give kyllingen høj varme og få sprødt skind, uden at krydderierne brænder af. Kyllingen får den fineste smag af rosmarin, hvidløg og citron, fordi krydderblandingen er placeret direkte på kødet.

Det er et utroligt nemt og elegant lille trick: Med fingrene løsner du kyllingeskindet ét sted, og nu kan du med en teske eller med fingrene skubbe krydderblandingen ind i den lomme, der opstår.

Vi bruger frisk rosmarin, men tørret rosmarin vil også fungere fint. Eller frisk eller tørret salvie. Eller timian.

Som tilbehør til italiensk inspireret kylling på grill kan du med fordel servere en frisklavet sommersalat med nye kartofler og en italiensk tomatsalat (caprese).

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
3 spsk. olie
3 spsk. rosmarin, finthakket
3 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal
1 tsk. salt
Desuden
Olie
Salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker

2
Færdig

Brug en stavblender eller en morter til at mose alt andet end kyllingen til en pasta

3
Færdig

Løsn skindet på hvert kyllingestykke ét sted, så der opstår en lomme, og fordel lidt rosmarinpasta mellem kødet og skindet

4
Færdig

Gnid kyllingestykkerne udvendigt med olie, salt og peber

5
Færdig

Grill kyllingen 35 minutter ved indirekte varme

6
Færdig

Grill kyllingen 5 minutter direkte over de glødende briketter for at opnå sprødt skind

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem laksepaté med spinat
forrige
Opskrift: Nem laksepaté med spinat
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
næste
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
Opskrift: Nem laksepaté med spinat
forrige
Opskrift: Nem laksepaté med spinat
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
næste
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn

Tilføj Din Kommentar