Ingredienser
-
1 kylling
-
3 spsk. olie
-
3 spsk. rosmarin, finthakket
-
3 fed hvidløg, knust
-
1 citron, den revne skal
-
1 tsk. salt
-
Desuden
-
Olie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Savner du at være hjemme i Italien lige nu? Så book en gratis billet og rejs derned allerede i aften – for når du dufter og smager denne kylling med lukkede øjne, vil du føle dig hensat til en lille familierestaurant på landet i Toscana.
Krydderierne, som dufter og smager så dejligt, er rosmarin, hvidløg og citronskal … ja, undskyld, men bliver det mere italiensk?
Vi har klippet en hel kylling i 8-10 stykker. Det har den fordel, at kyllingen skal have kortere tid og får mere jævnt sprødt skind over det hele. Du kunne også sagtens bruge kyllingelår – bare der er ben i udskæringen og skind udenpå.
Se også vores opskrift på perfekt hel kylling på grill
Tricket ligger i at liste krydderpastaen ind mellem kødet og skindet. Det betyder, at du kan give kyllingen høj varme og få sprødt skind, uden at krydderierne brænder af. Kyllingen får den fineste smag af rosmarin, hvidløg og citron, fordi krydderblandingen er placeret direkte på kødet.
Det er et utroligt nemt og elegant lille trick: Med fingrene løsner du kyllingeskindet ét sted, og nu kan du med en teske eller med fingrene skubbe krydderblandingen ind i den lomme, der opstår.
Vi bruger frisk rosmarin, men tørret rosmarin vil også fungere fint. Eller frisk eller tørret salvie. Eller timian.
Som tilbehør til italiensk inspireret kylling på grill kan du med fordel servere en frisklavet sommersalat med nye kartofler og en italiensk tomatsalat (caprese).
Ingredienser
1 kylling | |
3 spsk. olie | |
3 spsk. rosmarin, finthakket | |
3 fed hvidløg, knust | |
1 citron, den revne skal | |
1 tsk. salt | |
Desuden |
|
Olie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Brug en stavblender eller en morter til at mose alt andet end kyllingen til en pasta |
3
Færdig
|
Løsn skindet på hvert kyllingestykke ét sted, så der opstår en lomme, og fordel lidt rosmarinpasta mellem kødet og skindet |
4
Færdig
|
Gnid kyllingestykkerne udvendigt med olie, salt og peber |
5
Færdig
|
Grill kyllingen 35 minutter ved indirekte varme |
6
Færdig
|
Grill kyllingen 5 minutter direkte over de glødende briketter for at opnå sprødt skind |