Opskrift: Fedtfattig enebærgryde
- med champignoner og ris

0 0
Opskrift: Fedtfattig enebærgryde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olivenolie
500 g nakkefilet i tern
250 g champignon
2 tsk. salt
2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
12 enebær
12 peberkorn
5 dl kogende vand
Jævning
4 spsk. majsstivelse
1 dl vand

Skøn efterårsret med masser af smag og ganske få kalorier

Ingredienser

  • Jævning

Et par ord om vores opskrift

Del

Enebær er et ganske særligt krydderi. Smagen er som en svensk nåleskov, let bitter, vild, lidt troldeagtig. Man skal være varsom med doseringen, for enebær er meget markant i gryderetter.

Faktisk er det jo enebær, som gin brygges på. Deraf den bitre smag.

Enebærgryde er en af danskernes livretter tilbage fra mormors tid. Pragtfuld simremad kogt med masser af smør, piskefløde eller cremefraiche.

En klassisk enebærgryde smager rent ud sagt skidegodt, rund og lækker. Problemet er, at det bliver du også – rund og lækker, altså. Især, hvis du gør som mormor og serverer en skudefuld kartoffelmos med smør og mælk til.

Prøv i stedet denne fedtfattige version med masser af god smag, men med ganske få kalorier. Smørret er erstattet af en smule olivenolie (som er sundt!), og piskefløden udgår til fordel for en lækker sovs jævnet med majsstivelse.

Den fyldige smag kommer fra det stegte kød, de ristede champignoner, løg og hvidløg, enebær og timian, der alt sammen koges 45 minutter. Herefter er kødet englemørt og smelter på tungen.

Som kød i enebærgryde egner nakkefilet eller koteletter sig fortrinligt. Du kan også bruge oksekød, kylling eller kalkun. Med kylling eller kalkun skal enebærgryden kun koge 20 minutter.

I stedet for kartoffelmos foreslår vi en omgang ris, som fint suger den gode sovs op. Se her, hvordan du koger ris helt perfekt.

Både enebærgryden og risene er dejligt bløde – og så er det, vi kommer til at savne lidt sprødt grønt med et par vitaminer i. Her kan du sagtens servere en let råkost af revne gulerødder vendt med flydende honning og citronsaft.

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olivenolie
500 g nakkefilet i tern
250 g champignon
2 tsk. salt
2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
12 enebær
12 peberkorn
5 dl kogende vand
Jævning
4 spsk. majsstivelse
1 dl vand
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm halvdelen af olivenolien op i din stegegryde, del kødet i mindre portioner og brun det godt af i olien lidt ad gangen - sæt til side

2
Færdig

Halvér champignonerne og brun dem godt af i den anden halvdel af olien sammen med halvdelen af saltet - svampene skal svinde lidt ind

3
Færdig

Hæld kødet tilbage i gryden sammen med champignonerne og de grofthakkede løg og hvidløg

4
Færdig

Kom den anden halvdel af saltet, timian, enebær og peberkorn i en morter og knus det til pulver

5
Færdig

Hæld krydderierne i gryden sammen med det kogende vand og kog nu 45 minutter ved svag varme under låg

6
Færdig

Pisk jævningen sammen og rør i den småkogende gryderet lidt ad gangen - lad koge videre i 5 minutter uden låg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
forrige
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
Opskrift: Japanske koteletter og ris (katsudon)
næste
Opskrift: Japanske koteletter og ris (katsudon)
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
forrige
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
Opskrift: Japanske koteletter og ris (katsudon)
næste
Opskrift: Japanske koteletter og ris (katsudon)

Tilføj Din Kommentar