Ingredienser
-
100 g rørsukker
-
140 g brun farin
-
150 g blødt smør
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 æg
-
180 g mel
-
60 g havregryn
-
1 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. natron
-
0.5 tsk. salt
-
180 g kokos
Et par ord om vores opskrift
Nej – store, lækre cookies med masser af sukker og smør er ikke sunde. Men hvis du erstatter noget af melet med havregryn, og du bytter chokoladen ud med kokos, er de i hvert faldt lidt sundere.
Vi foretrækker de grovvalsede havregryn, men du kan lige så godt bruge finvalsede gryn. Både havregryn og kokos er fulde af gode kostfibre, som holder maven i gang og giver en længere mæthedsfornemmelse.
I forhold til klassiske cookies vælger vi at bruge den smagsintensive kardemomme i stedet for vanilje, der ofte drukner lidt i de andre smage. Som sagt har vi samtidig erstattet noget af melet med de sunde havregryn, som oven i købet giver småkagerne større sprødhed.
Nogle ynder en salt kontrast til sødmen i cookies. Hvis du er blandt disse, kan du uden videre fordoble saltindholdet.
Ingredienser
100 g rørsukker | |
140 g brun farin | |
150 g blødt smør | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 æg | |
180 g mel | |
60 g havregryn | |
1 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. natron | |
0.5 tsk. salt | |
180 g kokos |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk sukker, farin, kardemomme, smør og æg grundigt sammen |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i sukkermassen |
3
Færdig
|
Del dejen i 16-18 stykker og rul ud til store, flade småkager (ca. 10 cm i diameter) |
4
Færdig
|
Sæt på bageplader med bagepapir og bag 15-18 minutter i en 175 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Afkøl på en bagerist |