Ingredienser
-
160 g mel
-
60 g sukker
-
60 g blødt smør
-
1 æg
-
1 tsk. vaniljesukker
-
0.3 tsk. natron
-
0.3 tsk. kanel
-
0.3 tsk. stødt ingefær
-
5 kardemommekapsler, de knuste korn
-
4 peberkorn, knust
-
1 nellike, knust
Et par ord om vores opskrift
Denne opskrift på pebernødder er lidt nemmere og hurtigere end andre gode opskrifter. Hvorfor? Fordi du blander alle ingredienser i en skål på én gang og ælter det sammen med hænderne – det tager højst 10 minutter.
Vi bruger hele perlerækken af typiske julekrydderier: Vanilje, kanel, ingefær, nellike, kardemomme – samt naturligvis en anelse peber. Det hedder trods alt pebernødder, selv om vi ikke synes, de skal være stærke at spise. Hemmeligheden her er at putte LIDT i af hvert.
Den helt rigtige sprødhed opnår du ved at give pebernødderne 10 minutter midt i ovnen og 2 minutter øverst i ovnen. Bagefter skal de køle af på en bagerist, og SÅ er de perfekt sprøde.
Glædelig julekrydderi!
Ingredienser
160 g mel | |
60 g sukker | |
60 g blødt smør | |
1 æg | |
1 tsk. vaniljesukker | |
0.3 tsk. natron | |
0.3 tsk. kanel | |
0.3 tsk. stødt ingefær | |
5 kardemommekapsler, de knuste korn | |
4 peberkorn, knust | |
1 nellike, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt alle ingredienser sammen med hænderne |
2
Færdig
|
Tril dejen til en lang, tynd pølse og skær den i 90 små stykker |
3
Færdig
|
Rul dejstykkerne kuglerunde og sæt dem på to plader med bagepapir med lidt plads imellem - de flyder lidt ud og hæver noget |
4
Færdig
|
Bag ca. 10 minutter midt i en 200 grader varm ovn og yderligere 2 minutter øverst i ovnen |
5
Færdig
|
Pebernødderne bliver først rigtigt sprøde, når de er afkølet |
6
Færdig
|
Opbevar i en kagedåse eller lufttæt beholder |