Opskrift: Stegt torsk med mos og kaperssovs

0 0
Opskrift: Stegt torsk med mos og kaperssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Stegt torsk
600 g torskefilet (gerne loins)
Salt
0.5 dl olie
Mos
1.2 kg kartofler
4 fed hvidløg
2.5 dl kogevand
1.5 tsk. salt
Stegte rødløg
4 store rødløg
3 spsk. olie
1 spsk. balsamico
1 tsk. salt
Kaperssovs
50 g smør
1 glas kapers
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hakket persille

Enkel og lækker sovs klæder den magre torsk fantastisk

Ingredienser

  • Stegt torsk

  • Mos

  • Stegte rødløg

  • Kaperssovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Torsk er en af den slags råvarer, der smager så rent og godt i sig selv, at det næsten er synd at sylte den ind i for mange indviklede ingredienser og tilberedningsformer.

Her har vi valgt at drysse rigeligt med salt på torskefileten nogle timer, før den skal brunes i en smule olie. Det gør fisken fast i kødet, så det er muligt at stege den, uden at den smuldrer i tusind stykker.

Torsk er en meget mager fisk, så den kan sagtens bære en fed og måske lidt syrlig sovs ved siden af. Fx en sovs bestående af smør, citronsaft, kapers og persille. Ganske enkelt, uhyre lækkert.

Kartofler smager naturligvis altid godt til torsk. Vi kogte kartofler og et par fed hvidløg, og da begge dele var møre, mosede vi dem groft med kogevand og salt. Det er en grovere og sundere udgave af den klassiske kartoffelmos. Også her passer den smørbaserede kaperssovs fortrinligt.

Endelig stegte vi en ordentlig dynge rødløg, så de blev helt bløde og søde, vendte et nip balsamico i – og bum, så stod vi med noget uhyre venligt tilbehør til den salte, magre fisk.

Holder du af vin til din aftensmad? Et glas sauvignon blanc vil være en perfekt ledsager til den dejlige torskeret.

Ingredienser

Antal personer:
Stegt torsk
600 g torskefilet (gerne loins)
Salt
0.5 dl olie
Mos
1.2 kg kartofler
4 fed hvidløg
2.5 dl kogevand
1.5 tsk. salt
Stegte rødløg
4 store rødløg
3 spsk. olie
1 spsk. balsamico
1 tsk. salt
Kaperssovs
50 g smør
1 glas kapers
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hakket persille

Sådan gør du

1
Færdig

Et par timer, inden I skal spise, drysser du godt med salt på begge sider af torsken og lægger den tilbage i køleskabet

2
Færdig

Torsken skæres i portionsstykker og steges 2-3 minutter på hver siden ved ret høj varme i olien - pas på, at den ikke går i stykker, når du vender den

3
Færdig

Kog tykke skiver kartoffel og hvidløg 10-15 minutter i vand, der lige dækker

4
Færdig

Gem noget af kogevandet og mos sammen med kartofler, hvidløg og salt

5
Færdig

Skær de pillede rødløg i smalle både og steg langsomt i olien, til de er bløde og søde - det tager 12-15 minutter - vend balsamico og salt i og steg 2 minutter mere

6
Færdig

Smelt 1/5 af smørret, mos kapers let med en gaffel og steg 2-3 minutter i smørret ved middel varme - tilsæt citronsaft og lad koge næsten væk

7
Færdig

Pisk resten af det kolde smør i kapersblandingen og tag af ilden, når det begynder at tykne let - rør grofthakket persille i

8
Færdig

Anret maden med mos nederst, fisk ovenpå, kaperssovs ovenpå igen og rødløg ved siden af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lynstegt-broccoli-og-svampe-i-oesterssovs
forrige
Opskrift: Filippinsk lynstegt broccoli og svampe i østerssovs
Honningglaseret-laks-paa-20-minutter
næste
Opskrift: Honningglaseret laks på 20 minutter
Lynstegt-broccoli-og-svampe-i-oesterssovs
forrige
Opskrift: Filippinsk lynstegt broccoli og svampe i østerssovs
Honningglaseret-laks-paa-20-minutter
næste
Opskrift: Honningglaseret laks på 20 minutter

Tilføj Din Kommentar