Ingredienser
-
12 stegte kyllingelår
-
8 orientalske fladbrød
-
2 gulerødder, revet
-
0.5 spidskål, fintsnittet
-
12 små tomater, i skiver
-
Myntedressing
-
2.5 dl græsk yoghurt
-
0.5 bdt. mynte, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. olie
-
1 spsk. citron
-
1 tsk. spidskommen
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Kan du få fingre i nogle gode fladbrød eller madpandekager? Din lokale etniske grønthandler har garanteret tyrkiske eller orientalske fladbrød, og ellers sælger supermarkedet tortillas. Alle slags fladt brød kan bruges.
Ideen er nu at fylde kødet fra nogle stegte kyllingelår i de lune fladbrød sammen med rå grøntsager og en lækker, cremet myntedressing. Og pludselig er hele familien på rejse til Mellemøsten eller Nordafrika.
Allerbedst vil det være, hvis du hos din etniske grønthandler både køber de helt rigtige fladbrød OG mynte (til dressingen) OG blandingskrydderiet ras el hanout. Krydderiet smører du på kyllingelårene sammen med olie og salt og giver lårbasserne 35-40 minutter ved 200 grader i ovnen – det smager eventyrlig godt! Men eller kan du smøre kyllingelårene med paprika, karry, chili, hvidløg, whatever.
Grøntsagerne her i opskriften er bare et forslag. Du kan også bruge avocado, agurk, peberfrugter, rødbeder, bønner, kikærter…
Ingredienser
12 stegte kyllingelår | |
8 orientalske fladbrød | |
2 gulerødder, revet | |
0.5 spidskål, fintsnittet | |
12 små tomater, i skiver | |
Myntedressing |
|
2.5 dl græsk yoghurt | |
0.5 bdt. mynte, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. olie | |
1 spsk. citron | |
1 tsk. spidskommen | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at smøre kyllingelårene med noget godt krydderi og steg 35-40 minutter i en 200 grader varm ovn |
2
Færdig
|
Klargør grøntsagerne og find ud af, hvor lang tid fladbrødene skal varmes |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser til myntedressing grundigt sammen |
4
Færdig
|
Servér de lune fladbrød med stegt kylling (1,5 lår pr. brød), grønt og myntedressing |