Opskrift: Klassisk grøntsagssuppe
kogt på urter og grønne krydderier

0 0
Opskrift: Klassisk grøntsagssuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Suppen
1.5 l vand
1 stor håndfuld krydderier eller krydderurter (laurbærblade, rosmarin, salvie, timian, løvstikke...?)
1 stor håndfuld grøntsagsrester (porretop, løg- og gulerodsskræller, hvidløg og ...?)
20 peberkorn, knust
1 spsk. salt
Fyld
0.5 selleri
3 porrer
3 pastinakker
6 gulerødder
4 kartofler

Forestil dig en gammeldags hønsekødssuppe - uden høne...

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Suppen

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Grøntsagssuppe er et vidt begreb. Du kan lave aspargessuppe, kartoffelsuppe, porresuppe, jordskokkesuppe, tomatsuppe, græskarsuppe og mange, mange andre varianter. Og alle sammen er jo en form for grøntsagssupper.

Men så er der jo den klassiske suppe med selleri, porrer, gulerødder, pastinakker mv. – den type suppe, der normalt koges på kraftben og fugleskrog. Sådan en grøntsagssuppe kan hurtigt blive en tynd omgang, hvis du bare bruger en bouillonterning i stedet for de kraftfulde, animalske smagsgivere.

Heldigvis kan du nemt lave din egen kraftige bouillon, som giver suppen karakter. Du koger rigelige mængder af grønne krydderier eller krydderurter som rosmarin, salvie, timian, laurbærblade og meget gerne løvstikke (også kaldet bouillonurt) – sammen med porretop, løgskræller, hvidløg, gulerodsskræller, og hvad du ellers kan skrabe sammen af grøntsagsrester befriet for jord – samt naturligvis vand, salt og peber.

1 time efter har du den dejligste suppe, som bare skal sies, og så er den klar til en skovlfuld små tern af dine favoritgrøntsager.

Hvis du gerne vil supplere med de gode gammeldags melboller og måske endda kødboller, kan du sagtens selv lave dem, mens suppen koger.

Ingredienser

Antal personer:
Suppen
1.5 l vand
1 stor håndfuld krydderier eller krydderurter (laurbærblade, rosmarin, salvie, timian, løvstikke...?)
1 stor håndfuld grøntsagsrester (porretop, løg- og gulerodsskræller, hvidløg og ...?)
20 peberkorn, knust
1 spsk. salt
Fyld
0.5 selleri
3 porrer
3 pastinakker
6 gulerødder
4 kartofler
3 fra 27 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog alle ingredienser til suppen 1 time under låg - og lad gerne trække 30 minutter eller mere bagefter

2
Færdig

Si suppen

3
Færdig

Rens og skær grøntsagerne i bittesmå tern, porrerne i tynde skiver

4
Færdig

Kog grøntsagstern 5 minutter i suppen, tilsæt porreskiver og kog 2-3 minutter mere

5
Færdig

Servér gloende varm, evt. med hjemmebagte kuvertbrød til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på Fladbrød med fyld
forrige
Opskrift: Fladbrød med fyld
Rødbedesalat med kartofler, smilende æg
næste
Opskrift: Rødbedesalat med kartofler, smilende æg
Opskrift på Fladbrød med fyld
forrige
Opskrift: Fladbrød med fyld
Rødbedesalat med kartofler, smilende æg
næste
Opskrift: Rødbedesalat med kartofler, smilende æg

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here