Ingredienser
-
4 koteletter
-
4 spsk. sennep
-
4 porrer
-
8 gulerødder
-
800 g kartofler
-
1 bdt. persille
-
3 spsk. majsstivelse
-
2 dl piskefløde
-
4 dl varm hønsebouillon
-
1 citron, saft og skal
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Det startede med one pot pasta, hvor alle ingredienser til retten – inklusive den rå pasta – puttes i én gryde og tilberedes på én gang. Det er nemt, det er hurtigt, det får en fantastisk smag. Og i tilgift sparer du opvask af mindst en gryde. Tak til amerikanske Martha Stewart for den fine idé.
Her på Spicy Twist har vi allerede lavet et par gode opskrifter på one pot pasta og one pot kylling. Nu er turen kommet til koteletter. One pot koteletter. Eller bare koteletter i fad.
Vi lægger de rå koteletter ned i en ovnfast gryde (eller stegeso eller römertopf), hælder diverse urter og fløde på og giver det hele 45 minutter i ovnen. Du finder ingen lettere måde at lave koteletter i fad på.
Der kommer kartofler, porrer, gulerødder og persille i gryden, fordi vi i skrivende stund er i gang med vinterhalvåret. Men du kan bruge alle slags grøntsager og krydderurter, som er fremme i årstiden – kun fantasien sætter grænser.
Faktisk har vi også brugt et par stilke hakket løvstikke og kogende vand i stedet for bouillon, men fordi de færreste har adgang til løvstikke, skriver vi hønsebouillon i ingredienslisten.
Ingredienser
4 koteletter | |
4 spsk. sennep | |
4 porrer | |
8 gulerødder | |
800 g kartofler | |
1 bdt. persille | |
3 spsk. majsstivelse | |
2 dl piskefløde | |
4 dl varm hønsebouillon | |
1 citron, saft og skal | |
1.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør koteletterne ind i sennep, salt og peber på begge sider og læg dem nederst i det ovnfaste fad |
2
Færdig
|
Skær porrer i tynde skiver, skær kartofler/gulerødder i bittesmå tern, hæld oven på koteletterne |
3
Færdig
|
Hak persillen fint og hæld over koteletter og grøntsager - gem lidt til pynt |
4
Færdig
|
Rør majsstivelsen ud i fløden |
5
Færdig
|
Bland fløde, bouillon, citron, salt og peber med grøntsagerne |
6
Færdig
|
Læg låg (eller staniol) på fadet og bag 45 minutter i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Drys med persille og servér rygende varmt |