Opskrift: Koteletter i fad med fløde og porrer
- gulerødder, kartofler og persille

0 0
Opskrift: Koteletter i fad med fløde og porrer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 koteletter
4 spsk. sennep
4 porrer
8 gulerødder
800 g kartofler
1 bdt. persille
3 spsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
4 dl varm hønsebouillon
1 citron, saft og skal
1.5 tsk. salt
Peber

Du kan også kalde denne nemme ret ”one pot koteletter”

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det startede med one pot pasta, hvor alle ingredienser til retten – inklusive den rå pasta – puttes i én gryde og tilberedes på én gang. Det er nemt, det er hurtigt, det får en fantastisk smag. Og i tilgift sparer du opvask af mindst en gryde. Tak til amerikanske Martha Stewart for den fine idé.

Her på Spicy Twist har vi allerede lavet et par gode opskrifter på one pot pasta og one pot kylling. Nu er turen kommet til koteletter. One pot koteletter. Eller bare koteletter i fad.

Vi lægger de rå koteletter ned i en ovnfast gryde (eller stegeso eller römertopf), hælder diverse urter og fløde på og giver det hele 45 minutter i ovnen. Du finder ingen lettere måde at lave koteletter i fad på.

Der kommer kartofler, porrer, gulerødder og persille i gryden, fordi vi i skrivende stund er i gang med vinterhalvåret. Men du kan bruge alle slags grøntsager og krydderurter, som er fremme i årstiden – kun fantasien sætter grænser.

Faktisk har vi også brugt et par stilke hakket løvstikke og kogende vand i stedet for bouillon, men fordi de færreste har adgang til løvstikke, skriver vi hønsebouillon i ingredienslisten.

Ingredienser

Antal personer:
4 koteletter
4 spsk. sennep
4 porrer
8 gulerødder
800 g kartofler
1 bdt. persille
3 spsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
4 dl varm hønsebouillon
1 citron, saft og skal
1.5 tsk. salt
Peber
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smør koteletterne ind i sennep, salt og peber på begge sider og læg dem nederst i det ovnfaste fad

2
Færdig

Skær porrer i tynde skiver, skær kartofler/gulerødder i bittesmå tern, hæld oven på koteletterne

3
Færdig

Hak persillen fint og hæld over koteletter og grøntsager - gem lidt til pynt

4
Færdig

Rør majsstivelsen ud i fløden

5
Færdig

Bland fløde, bouillon, citron, salt og peber med grøntsagerne

6
Færdig

Læg låg (eller staniol) på fadet og bag 45 minutter i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Drys med persille og servér rygende varmt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på græskarmos
forrige
Opskrift: Hyggelig græskarmos
Opskrift på Fladbrød med fyld
næste
Opskrift: Fladbrød med fyld
Opskrift på græskarmos
forrige
Opskrift: Hyggelig græskarmos
Opskrift på Fladbrød med fyld
næste
Opskrift: Fladbrød med fyld

Tilføj Din Kommentar