Ingredienser
-
1 kg kogefaste kartofler
-
3 dl kogevand
-
2 dl piskefløde
-
4 spsk. majsstivelse
-
0.5 muskatnød, revet
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Lad os lige starte med at udrydde en mulig misforståelse: Hvis du er på udkig efter de perfekte flødekartofler i ovn, finder du opskriften her.
Denne opskrift handler om flødestuvede kartofler i gryde. Og selv om nogen prøver at bilde dig ind, at de er svære at lave og risikerer at brænde på, så lad være med at tro på dem. Flødestuvede kartofler er både hurtige og pærelette at lave, og de brænder ikke på!
Jo bedre kartofler du investerer i, jo bedre bliver retten. Vi har brugt relativt små, kogefaste kartofler, som bare skal skæres i 3-4 tykke skiver og koges 10 minutter. Du kan naturligvis også bruge større kartofler, men helst ikke den type, der let koger ud. Større kartofler skal skæres i tyndere skiver (0,5 cm) og koges 8-10 minutter.
Selve stuvningen er en blanding af piskefløde og kogevand (og lidt mel til at jævne med). Du kan også lave en opbagning med smør, men så bliver det en meget nærende ret. Bare rolig, denne version er dejligt cremet og lækker – og supernem som sagt.
Ingredienser
1 kg kogefaste kartofler | |
3 dl kogevand | |
2 dl piskefløde | |
4 spsk. majsstivelse | |
0.5 muskatnød, revet | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog 10 minutter i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Pisk kogevand, fløde, majsstivelse og krydderier sammen i en gryde |
3
Færdig
|
Varm flødeblandingen op under omrøring, til den begynder at tykne |
4
Færdig
|
Hæld kartoflerne i flødestuvningen og varm dem godt igennem |
5
Færdig
|
Servér med et drys persille |