Opskrift: Flødestuvede kartofler (i gryde)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kogefaste kartofler
3 dl kogevand
2 dl piskefløde
4 spsk. majsstivelse
0.5 muskatnød, revet
0.5 tsk. salt
Peber
Persille

Opskrift: Flødestuvede kartofler (i gryde)

med muskat og et drys persille

Cremede kartofler, der er lækre til alt slags stegt kød og fisk

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os lige starte med at udrydde en mulig misforståelse: Hvis du er på udkig efter de perfekte flødekartofler i ovn, finder du opskriften her.

Denne opskrift handler om flødestuvede kartofler i gryde. Og selv om nogen prøver at bilde dig ind, at de er svære at lave og risikerer at brænde på, så lad være med at tro på dem. Flødestuvede kartofler er både hurtige og pærelette at lave, og de brænder ikke på!

Jo bedre kartofler du investerer i, jo bedre bliver retten. Vi har brugt relativt små, kogefaste kartofler, som bare skal skæres i 3-4 tykke skiver og koges 10 minutter. Du kan naturligvis også bruge større kartofler, men helst ikke den type, der let koger ud. Større kartofler skal skæres i tyndere skiver (0,5 cm) og koges 8-10 minutter.

Selve stuvningen er en blanding af piskefløde og kogevand (og lidt mel til at jævne med). Du kan også lave en opbagning med smør, men så bliver det en meget nærende ret. Bare rolig, denne version er dejligt cremet og lækker – og supernem som sagt.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog 10 minutter i letsaltet vand

2
Færdig

Pisk kogevand, fløde, majsstivelse og krydderier sammen i en gryde

3
Færdig

Varm flødeblandingen op under omrøring, til den begynder at tykne

4
Færdig

Hæld kartoflerne i flødestuvningen og varm dem godt igennem

5
Færdig

Servér med et drys persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
forrige
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
næste
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
forrige
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
næste
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg

Tilføj Din Kommentar