Opskrift: De bedste flødekartofler
med ost, hvidløg og muskat

0 0
Opskrift: De bedste flødekartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 dl piskefløde
1 dl mælk
125 g revet ost
2 tsk. dijonsennep
0.5 muskatnød, revet
1.5 tsk. salt
Peber

Et fad flødekartofler, der får dine tænder til at løbe i vand

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kan vi blive enige om, at flødekartofler skal være præcis sådan her:

  • møre uden at være udkogte…
  • saftige uden at være svømmende…
  • let sprøde på overfladen uden at være brændte…
  • smage godt uden at være alt for markante…

Hvis vi er enige om alt dette, så har du fundet den helt rigtige og bedste opskrift på flødekartofler. Det er en grundopskrift på en ganske almindelig omgang flødekartofler, som alle kan lide. Og opskriften er oven i købet utroligt let at følge.

Har du særlige ønsker til dine flødekartofler, kan det naturligvis også lade sig gøre. Du kan tilføje alle de ting, som du godt kan lide: Porrer, mere ost, timian, paprika, chili, whatever. Eller du kan fjerne ost eller bytte om på forholdet mellem fløde og mælk.

Flødekartofler smager så godt, at du kan spise dem direkte af fadet. Men du kan også servere flødekartofler som tilbehør til al slags rødt oksekød, lam, glaseret skinke, stegt kylling – og som det ‘grønne’ indslag på en buffet.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 dl piskefløde
1 dl mælk
125 g revet ost
2 tsk. dijonsennep
0.5 muskatnød, revet
1.5 tsk. salt
Peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl kartoflerne og riv dem i papirtynde skiver på slidsen af dit rivejern, et mandolinjern - eller skær dem så tyndt, du kan

2
Færdig

Bland alle de øvrige ingredienser i en stor skål

3
Færdig

Vend kartoffelskiverne godt rundt i flødeblandingen

4
Færdig

Hæld det hele over i et smurt, ildfast fad

5
Færdig

Bag flødekartoflerne 45 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Hvis du ønsker mere farve på kartoflerne, så flyt dem en rille op i ovnen og slut af med 5-7 minutter ved 225 grader

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Artiskokcreme som lækker dip
forrige
Opskrift: Artiskokcreme som lækker dip
Indisk gulerodssuppe med kylling
næste
Opskrift: Indisk gulerodssuppe med kylling
Artiskokcreme som lækker dip
forrige
Opskrift: Artiskokcreme som lækker dip
Indisk gulerodssuppe med kylling
næste
Opskrift: Indisk gulerodssuppe med kylling

Tilføj Din Kommentar