Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs
med grønne Madagascar-peberkorn

Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Peberbøffer
600 g oksemørbrad
4 tsk. grønne peberkorn
1 tsk. salt
50 g smør
2 spsk. olivenolie
Pebersovs
0.5 dl cognac
2 spsk. majsstivelse
2.5 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. grønne peberkorn

Glæd dig til pebersovsen, der smager så englene synger (på fransk)

Ingredienser

  • Peberbøffer

  • Pebersovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Nej, nej og atter nej: En ægte fransk peberbøf (steak au poivre) skal IKKE laves med sort peber. Heller ikke selv om visse kokke påstår det. Sort peber gør jo peberbøffen hvinende stærk, og det er bestemt ikke meningen.

Peberbøffer laves med de grønne Madagascar-peberkorn, der fås i glas eller på dåse i velassorterede supermarkeder. Vi købte vores i Meny.
Grønne peberkorn er umodne peberkorn, der syltes og bliver langt mere aromatiske og meget mindre stærke end de sorte peberkorn (der i øvrigt også er umodne; hvide peberkorn er modne).

Du kan lave bøfferne af mange forskellige udskæringer på oksen: Oksefilet, oksehøjreb, oksetykkam eller fx oksemørbrad. Sidstnævnte brugte vi, og så er man i hvert fald sikker på, at peberbøfferne bliver møre.

En oksemørbrad skal lige have fjernet den brede, hvide sene, og så er den klar til at skære ud i tykke bøffer à 150 eller 200 gram. Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og krydr bøfferne med det samme, så de lige står og marinerer.

Krydringen består af de grønne peberkorn og salt, som lige knuses groft i en morter og herefter trykkes godt ned i bøfferne. Der må gerne være et par hele peberkorn imellem.

Bøfferne skal bare steges 3 minutter på hver side i en blanding af smør og olie, og så skal de flamberes i cognac (eller calvados, armagnac eller whisky). Hvis du er utryg ved flambering, så giv bøfferne 1/2 minut mere og nøjes med at hælde et par spsk. cognac i sovsen.

En klassisk pebersovs består dybest set af afkog fra panden, flere grønne peberkorn, cognac, kalvefond, sennep og piskefløde.

Vores kolesteroltal og taljemål er dog ikke så vilde med piskefløde, og kalvefond har vi ikke lige på lager. Så vi har erstattet disse to ingredienser med hønsebouillon og majsstivelse, som røres sammen på forhånd (med peberkorn og sennep) og er lige til at hælde på panden, når bøfferne er stegt.

Denne lidt sundere pebersovs smager vidunderligt, bare rolig, for den indeholder jo stadig smør, kødsaft og cognac fra panden.

Som tilbehør til peberbøffer kan du servere hjemmelavede pommes frites i ovn, stegte tomater og grønærter.

Skal der vin på bordet, så husk, at peberbøf er en kraftig ret. Vinen skal altså også være kraftig. En pebret Barolo, en voldsom Rhone-vin eller en oversøisk shiraz er ikke skudt helt ved siden af.

Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tag oksemørbraden ud af køleskabet 1 time før stegning, fjern den hvide senes, skær ud i tykke bøffer á 150 gram og krydr med det samme:

2
Færdig

Knus de grønne peberkorn + salt groft i en morter og tryk blandingen godt ned i bøfferne på begge sider - der må gerne være et par hele peberkorn imellem

3
Færdig

Mens bøfferne marinerer, rører du ingredienser til pebersovs sammen i en skål (minus cognac) - det gør ikke noget, at bouillonterningen ikke bliver helt opløst

4
Færdig

Varm panden op ved høj varme, tilsæt smør og olie, lad bruse af

5
Færdig

Steg bøfferne 3 minutter på hver side

6
Færdig

Hæld cognac over og sæt straks ild til (kast en tændt tændstik ned på panden) - sluk emhætten imens og pas på fingre og øjenbryn

7
Færdig

Tag bøfferne af panden og hæld sovseblandingen på - lad boble et par minutter, til sovsen er kogt lidt ind og tyknet en smule

8
Færdig

Servér straks bøfferne overhældt med den gode sovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
forrige
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
Opskrift: Nemme hjemmelavede pommes frites i ovn
næste
Opskrift: Nemme hjemmelavede pommes frites i ovn
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
forrige
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
Opskrift: Nemme hjemmelavede pommes frites i ovn
næste
Opskrift: Nemme hjemmelavede pommes frites i ovn