Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
- og en skøn persillepesto

0 0
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 blomkålshoved
0.5 broccoli
50 g smør
3 spsk. mel
1 dl kogevand
2 dl mælk
4 æg
1 tsk. salt
1 muskatnød, revet
1 dl rasp
Persillepesto
1 bdt. kruspersille
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber

Så kan selv kræsne mænd og børn spise blomkål og broccoli

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Persillepesto

Et par ord om vores opskrift

Del

Gratin er mormormad for fuld udblæsning. Hyggelige og venlige smage, blide og bløde grøntsager, noget der knaser rart … ja, gratin har mange af de samme kvaliteter som gammeldags tarteletter.

Her har vi tilføjet broccoli til den traditionelle blomkålsgratin – og fjernet skinken. Det bliver dermed en vegetarret, som vil vække jubel på ugens grønne dag (for sådan én har I da, ikke sandt?).

For lige at give lidt spræl til den smagsneutrale gratin og øge sundhedsværdien en anelse, skal der naturligvis en skøn persillepesto til at dryppe over ved bordet. Her får mormor baghjul.

Det kræver lidt umage at tilberede en rigtig mormor-gratin. Der skal laves en opbagt sovs, som røres med æggeblommer, muskat og piskede æggehvider. Sovsen blandes med de let kogte (3 minutter) blomkåls- og broccolibuketter og hældes i et smurt, ildfast fad. Der drysses med rasp både forneden og foroven for at give den let knasende skorpe.

Bagetiden er 40 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn. Så er gratinen gennembagt og skorpen lækkert knasende.

Gratin med blomkål og broccoli kan spises som selvstændig ret, fx med en råkost til. Men gratinen kan også bruges som tilbehør til frikadeller, koteletter, hakkebøffer eller skinke.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 blomkålshoved
0.5 broccoli
50 g smør
3 spsk. mel
1 dl kogevand
2 dl mælk
4 æg
1 tsk. salt
1 muskatnød, revet
1 dl rasp
Persillepesto
1 bdt. kruspersille
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Del blomkål og broccoli inkl. stok i små buketter

2
Færdig

Kog buketterne 3 minutter i letsaltet vand - gem lidt af kogevandet

3
Færdig

Smelt smørret og pisk mel i

4
Færdig

Pisk kogevand og mælk i smørret og lad småkoge et par minutter, til sovsen er tyk

5
Færdig

Skil æggene i blommer og hvider

6
Færdig

Tag gryden af ilden og pisk æggeblommerne i

7
Færdig

Vend blomkål og broccoli i sovsen

8
Færdig

Krydr med salt, peber og muskat

9
Færdig

Pisk æggehviderne stive og vend i sovsen

10
Færdig

Smør et ovnfast fad og fordel 1/2 dl rasp rundt i fadet

11
Færdig

Hæld sovsen med blomkål og broccoli ned i fadet

12
Færdig

Drys resten af raspen over

13
Færdig

Bag gratinen 40 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

14
Færdig

Blend eller stavblend ingredienser til persillepesto og servér til gratinen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Libanesiske lammesteaks på panden
forrige
Opskrift: Libanesiske lammesteaks på panden
Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs
næste
Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs
Opskrift: Libanesiske lammesteaks på panden
forrige
Opskrift: Libanesiske lammesteaks på panden
Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs
næste
Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs

Tilføj Din Kommentar