Opskrift: Danmarks sundeste fuldkornspizza
med lynsyltede majroer og hvidløgsrejer

0 0
Opskrift: Danmarks sundeste fuldkornspizza

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fuldkornspizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
250 g ølandshvede
250 g emmer
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Tomatsovs til pizza
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Lynsyltede majroer
4 majroer
0.5 dl olie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
Hvidløgsrejer
300 g rejer
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Desuden
Tørret oregano
Evt. chiliflager

Nyhed: Pizzadej med 100% fuldkornsmel!

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fuldkornspizzadej

  • Tomatsovs til pizza

  • Lynsyltede majroer

  • Hvidløgsrejer

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Almindelig pizza med hvedemel i dejen og ost ovenpå er vildt usundt (sorry). Fuldkornspizza med 100% fuldkornsmel i dejen og et drys hvidløgsrejer er vildt SUNDT.

For lige at give dig et hurtigt rids af denne pizzas sundhedsværdi:

  • Fuldkorn er fyldt med vitaminer og mineraler, fuldkorn stabiliserer blodsukkeret (vigtigt ved diabetes), fuldkorn mindsker risikoen for kræft, og fuldkorn holder gang i maven (kilde).
  • Majroer giver dig masser af kostfibre og tæt ved 0 kalorier.
  • Rejer indeholder omega 3-fedtsyrer og har mange af de samme sunde egenskaber som fisk.

Et par ord om denne nyudviklede fuldkornspizzadej: Næsten alle opskrifter på fuldkornspizza foreskriver ca. 50% fuldkornsmel og 50% hvedemel (fx durum eller Tipo 00). Men hvedemel er altså ikke spor sundt. Derfor bruger vi 100% fuldkornsmel i dejen (ølandshvede og emmer – men du kan bruge hvad som helst). Når du ælter dejen sammen, er konsistensen først grynet, men under hævningen får den normal konsistens og er nem at arbejde med.

Hvordan smager Danmarks sundeste fuldkornspizza så, spørger du…? Den smager virkelig godt – og slet, slet ikke som almindelig pizza. Bunden smager som knækbrød i kanten og neutralt under fyldet.

Majroer er også ret neutrale i smagen, når de får varme. Derfor er det vigtigt med en god tomatsovs – og et drys hvidløgsrejer, når pizzaen kommer ud af ovnen. Og gerne et drys tørret oregano og måske chiliflager til sidst for lige at give duften af italiensk pizza.

Når du alligevel har gang i majroerne, så køb et par ekstra og servér denne sunde, saftige salat til: Råkost med majroe, æble, ingefær og citron.

Ingredienser

Antal personer:
Fuldkornspizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
250 g ølandshvede
250 g emmer
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Tomatsovs til pizza
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Lynsyltede majroer
4 majroer
0.5 dl olie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
Hvidløgsrejer
300 g rejer
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Desuden
Tørret oregano
Evt. chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Du kan lave dejen lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet

2
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt først fuldkornsmel og olie, så salt og sukker i - sæt dejen til hævning 1 time

3
Færdig

Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter

4
Færdig

Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord

5
Færdig

Læg pizzabundene på bagepapir, så er det lettere at få træspartlen ind under og transportere ind og ud ad ovnen

6
Færdig

Blend alle ingredienserne til tomatsovs

7
Færdig

Hæld tomatsovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter

8
Færdig

Smør tomatsovs på pizzabundene

9
Færdig

Skræl majroerne, skær dem i tynde skiver og vend med de øvrige ingredienser – fordel skiverne på pizzaerne

10
Færdig

Vend rejerne med hvidløg, olie og salt og steg 1-2 minutter på panden – sæt til side

11
Færdig

Bag hver pizza 12 minutter midt i en 225 grader varm ovn – gerne på en bagesten

12
Færdig

Drys hvidløgsrejer, tørret oregano og evt. chiliflager på de færdigbagte pizzaer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spansk hvidløgssuppe - ajo blanco
forrige
Opskrift: Spansk hvidløgssuppe – ajo blanco
Opskrift: Traditionel gyros - græsk shawarma
næste
Opskrift: Traditionel gyros – græsk shawarma
Opskrift: Spansk hvidløgssuppe - ajo blanco
forrige
Opskrift: Spansk hvidløgssuppe – ajo blanco
Opskrift: Traditionel gyros - græsk shawarma
næste
Opskrift: Traditionel gyros – græsk shawarma

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here