Opskrift: Spansk hvidløgssuppe – ajo blanco
med mandler og fløde

0 0
Opskrift: Spansk hvidløgssuppe – ajo blanco

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stort løg
2 hele hvidløg
3 spsk. olivenolie
7 dl hønsebouillon
300 g kartofler, i tern
100 g smuttede mandler
1 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
Drys
Rosenpeber
Timian

Cremet og vildt lækker - som en raffineret udgave af kartoffelsuppe

Ingredienser

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

Ajo blanco er en forrygende lækker spansk hvidløgssuppe, der normalt serveres kold med halverede, grønne druer. Ajo blanco er mindst lige så vanedannende som den kolde spanske tomatsuppe, gazpacho.

Men nu bor vi jo i Danmark, hvor det er vinter trefjerdedel af året. Her nyder vi hellere vores supper varme. Danskernes varme yndlingssupper er ofte milde og cremede, som jordskokkesuppe med bacon, (vegansk) kartoffelsuppe og fennikelsuppe.

Varm, mild og cremet er også denne let modificerede spanske hvidløgssuppe, der smager som en raffineret udgave af vores elskede kartoffelsuppe. Selv om der er masser af hvidløg i, er smagen forbløffende blød.

Den vegetariske ildsjæl og kogebogsforfatter Kirsten Skaarup har lavet en afsindigt lækker vegansk spansk hvidløgssuppe, som kan serveres både varm og kold. Det er dén, vi har ladet os inspirere temmelig kraftigt af. Muchas gracias, Kirsten!

I Spicy Twists udgave af Kirstens spanske hvidløgssuppe indgår hønsebouillon, piskefløde og hele, blendede mandler – i stedet for grøntsagsbouillon, sojafløde og mandelmel. Desuden vil vi hellere drysse med friske timianblade end bredbladet persille. Men det er et spørgsmål om smagsnuancer (og holdninger).

Spansk hvidløgssuppe er en forret, du vil være stolt af at byde selv gæster, der er godt vant – især, hvis du og gæsterne ikke skal på arbejde med megen nærkontakt næste dag. Servér gerne en pladefuld hjemmebagte kuvertbrød og et glas sherry til.

Ingredienser

Antal personer:
1 stort løg
2 hele hvidløg
3 spsk. olivenolie
7 dl hønsebouillon
300 g kartofler, i tern
100 g smuttede mandler
1 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
Drys
Rosenpeber
Timian
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hak de pillede løg og hvidløg groft og steg ved lav varme i olien, til løgene bliver blanke - ca. 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt bouillon og kartoffeltern og småkog 10 minutter under låg

3
Færdig

Kør de smuttede mandler til groft mel i foodprocessoren

4
Færdig

Tilføj mandler, fløde og citron til suppen og kog yderligere 5 minutter

5
Færdig

Stik en stavblender i suppen og blend den jævn

6
Færdig

Smag til med salt og peber

7
Færdig

Servér med knust rosenpeber og friske timianblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Supersunde 100% fuldkornsboller
forrige
Opskrift: Supersunde 100% fuldkornsboller
Opskrift: Danmarks sundeste fuldkornspizza
næste
Opskrift: Danmarks sundeste fuldkornspizza
Opskrift: Supersunde 100% fuldkornsboller
forrige
Opskrift: Supersunde 100% fuldkornsboller
Opskrift: Danmarks sundeste fuldkornspizza
næste
Opskrift: Danmarks sundeste fuldkornspizza

Tilføj Din Kommentar