Ingredienser
-
Farsbrød
-
400 g hakket oksekød
-
1 stort løg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
2 æg
-
0.5 dl havregryn
-
1.5 tsk. salt
-
2 tsk. kanel
-
Peber
-
150 g spinat, fri for vand
-
100 g røget skinke i skiver
-
Tilbehør
-
1.5 kg grøntsager
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. balsamico
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Nogen ville måske kalde denne opskrift ”græsk farsbrød”. Der er jo feta i! Der er også kanel i, og kanel har vi engang smagt som hovedkrydderiet på en lammeskank på den græske ø, Lesbos. Genialt (bare rolig, det smager ikke spor af risengrød).
Men uanset om vi nu kalder opskriften for græsk farsbrød eller fyldt farsbrød, så smager dyret så godt, at der nærmest er tale om gourmetmad.
Grøntsagerne må du selv bestemme. Vi brugte rødbeder, gulerødder, rødløg og æbler, men tag bare dem, der er lige for hånden. De skal bare kunne klare 3 kvarter i ovnen sammen med farsbrødet.
Ingredienser
Farsbrød |
|
400 g hakket oksekød | |
1 stort løg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
2 æg | |
0.5 dl havregryn | |
1.5 tsk. salt | |
2 tsk. kanel | |
Peber | |
150 g spinat, fri for vand | |
100 g røget skinke i skiver | |
Tilbehør |
|
1.5 kg grøntsager | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. balsamico | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til farsbrød sammen (minus spinat og skinke) |
2
Færdig
|
Bred farsen ud i en ‘plade’ på 25 x 20 cm på et stykke bagepapirBred farsen ud i en ‘plade’ på 25 x 20 cm på et stykke bagepapir |
3
Færdig
|
Dæk farsen med spinat, minus 1 cm fra kant hele vejen rundt |
4
Færdig
|
Læg en stribe feta midt på spinaten på den lange led |
5
Færdig
|
Brug bagepapiret til at rulle en pølse af farsen på den lange led, så spinat og feta ender inderst |
6
Færdig
|
Læg farsbrødet i et smurt, ildfast fad og dæk det med skiver af skinke |
7
Færdig
|
Bland alle ingredienser til tilbehør og læg ved siden af farsbrødet |
8
Færdig
|
Bag 45 minutter i en 200 g varm ovn |