Ingredienser
-
20 tigerrejer
-
1 strå citrongræs
-
3 kaffir limeblade
-
30 g ingefær
-
3 fed hvidløg
-
1 bdt. koriander
-
3 spsk. olie
-
1.5 spsk. rød karry
-
4 dl grøntsagsbouillon
-
1 ds. kokosmælk
-
2 rødløg
-
3 gulerødder
-
2 spsk. fiskesovs
-
0.5 lime, saften
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
På thai ville denne ret hedde gaeng daeng goong – kokossovs med rød karry og tigerrejer. Du kan også lave retten med kylling, så hedder den gaeng daeng gai.
Vores fremgangsmåde er lidt anderledes end de fleste andre danske opskrifter med rød karry og kokosmælk. Den minder mere om den måde, den legendariske thaikok Hanne Holm lavede sine retter. Vi er nemlig på udkig efter den autentiske smag af Thailand.
Prøv at få fat i nogle tigerrejer med skal. Og prøv at få fat i et bundt koriander med de hvide rødder på. Rejeskallerne og korianderrødderne er med til at give dybden i sovsen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så pyt – det bliver stadig en meget lækker ret.
Fremgangsmåden er, at vi først steger alle smagsgivere 5 minutter i en smule olie, indtil køkkenet dufter som en thailandsk street food vendor ved middagstid. Herefter hælder vi bouillon og kokosmælk ved og lader det hele koge 25 minutter. Så skal sovsen eller suppen sies, og først til sidst kommer rejer og grøntsager ved.
Vi nøjes med nogle enkle grøntsager: Rødløg i fine både og revne gulerødder samt friske korianderblade. Men du kan putte alt muligt i: Strimlet spidskål, tynde skiver af champignon, bambusskud, bok choi, forårsløg, whatever.
Du kan spise tigerrejer i rød karry som en fyldig forret, eller du kan servere velkogte ris til og lade det være en hovedret. Og hvis det skal være meget thailandsk, får du fingre i en flok Tiger Beer eller endnu bedre: Singha Beer.
Ingredienser
20 tigerrejer | |
1 strå citrongræs | |
3 kaffir limeblade | |
30 g ingefær | |
3 fed hvidløg | |
1 bdt. koriander | |
3 spsk. olie | |
1.5 spsk. rød karry | |
4 dl grøntsagsbouillon | |
1 ds. kokosmælk | |
2 rødløg | |
3 gulerødder | |
2 spsk. fiskesovs | |
0.5 lime, saften | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pil skallen af rejerne, men lad halen blive på |
2
Færdig
|
Hak citrongræs, limeblade, ingefær, hvidløg og evt. korianderrødder groft |
3
Færdig
|
Varm olien op i en gryde ved middelhøj varme og steg rejeskaller, citrongræs osv., til der dufter kraftigt i køkkenet |
4
Færdig
|
Tilsæt rød karry og steg med 1 minut |
5
Færdig
|
Tilsæt bouillon og kokosmælk, bring i kog og lad nu småsimre 25 minutter under låg |
6
Færdig
|
Imens hælder du de rå rejer i en skål sammen med rødløg i tynde både, groft revne gulerødder, fiskesovs, limesaft og sukker |
7
Færdig
|
Si kokossovsen over i skålen og sørg for at presse alt væde ud af rejeskaller mv. |
8
Færdig
|
Hæld indholdet af skålen tilbage i gryden, giv et opkog og sluk for varmen |
9
Færdig
|
Anret dine tigerrejer i kød karry i dybe skåle med et drys korianderblade på toppen |
2 Comments Skjul kommentarer
Skal rejer og grøntsager ikke steges?
Kære Janni
Nej, som der står i pkt. 8, skal rejer og grøntsager kun have et hurtigt opkog. Der skal stadig være bid i begge dele. God fornøjelse.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twis