Opskrift: Tigerrejer i rød karry – gaeng daeng
med ingefær, citrongræs og limeblade

Opskrift: Tigerrejer i rød karry – gaeng daeng

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 tigerrejer
1 strå citrongræs
3 kaffir limeblade
30 g ingefær
3 fed hvidløg
1 bdt. koriander
3 spsk. olie
1.5 spsk. rød karry
4 dl grøntsagsbouillon
1 ds. kokosmælk
2 rødløg
3 gulerødder
2 spsk. fiskesovs
0.5 lime, saften
1 tsk. sukker

Oplev den autentiske smag af en cremet thai kokossovs

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

På thai ville denne ret hedde gaeng daeng goong – kokossovs med rød karry og tigerrejer. Du kan også lave retten med kylling, så hedder den gaeng daeng gai.

Vores fremgangsmåde er lidt anderledes end de fleste andre danske opskrifter med rød karry og kokosmælk. Den minder mere om den måde, den legendariske thaikok Hanne Holm lavede sine retter. Vi er nemlig på udkig efter den autentiske smag af Thailand.

Prøv at få fat i nogle tigerrejer med skal. Og prøv at få fat i et bundt koriander med de hvide rødder på. Rejeskallerne og korianderrødderne er med til at give dybden i sovsen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så pyt – det bliver stadig en meget lækker ret.

Fremgangsmåden er, at vi først steger alle smagsgivere 5 minutter i en smule olie, indtil køkkenet dufter som en thailandsk street food vendor ved middagstid. Herefter hælder vi bouillon og kokosmælk ved og lader det hele koge 25 minutter. Så skal sovsen eller suppen sies, og først til sidst kommer rejer og grøntsager ved.

Vi nøjes med nogle enkle grøntsager: Rødløg i fine både og revne gulerødder samt friske korianderblade. Men du kan putte alt muligt i: Strimlet spidskål, tynde skiver af champignon, bambusskud, bok choi, forårsløg, whatever.

Du kan spise tigerrejer i rød karry som en fyldig forret, eller du kan servere velkogte ris til og lade det være en hovedret. Og hvis det skal være meget thailandsk, får du fingre i en flok Tiger Beer eller endnu bedre: Singha Beer.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pil skallen af rejerne, men lad halen blive på

2
Færdig

Hak citrongræs, limeblade, ingefær, hvidløg og evt. korianderrødder groft

3
Færdig

Varm olien op i en gryde ved middelhøj varme og steg rejeskaller, citrongræs osv., til der dufter kraftigt i køkkenet

4
Færdig

Tilsæt rød karry og steg med 1 minut

5
Færdig

Tilsæt bouillon og kokosmælk, bring i kog og lad nu småsimre 25 minutter under låg

6
Færdig

Imens hælder du de rå rejer i en skål sammen med rødløg i tynde både, groft revne gulerødder, fiskesovs, limesaft og sukker

7
Færdig

Si kokossovsen over i skålen og sørg for at presse alt væde ud af rejeskaller mv.

8
Færdig

Hæld indholdet af skålen tilbage i gryden, giv et opkog og sluk for varmen

9
Færdig

Anret dine tigerrejer i kød karry i dybe skåle med et drys korianderblade på toppen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Paloma - fræk og forfriskende tequila drink
forrige
Opskrift: Paloma – fræk og forfriskende tequila drink
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
næste
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
Opskrift: Paloma - fræk og forfriskende tequila drink
forrige
Opskrift: Paloma – fræk og forfriskende tequila drink
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
næste
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg