Ingredienser
-
1 bdt. persille, finthakket
-
1 citron, den revne skal
-
2 fed hvidløg, revet
Et par ord om vores opskrift
Gremolata er en velsmagende og ekstremt sund, italiensk krydderblanding bestående af finthakket persille, revet citronskal og hvidløg. Et drys gremolata på din tallerken er som at få en smagsprøve på det grønt piblende forår – hele året.
Herhjemme bruger vi næsten udelukkende gremolata som drys på en traditionel omgang osso buco milanese. Det er skam også lækkert.
Men det er synd at begrænse brugen af den gode krydderblanding til kun én ret. For gremolata smager nøjagtigt lige så godt sammen med al slags stegt eller grillet fisk eller kød. Eller som det grønne drys i en hvilken som helst slags sandwich.
I denne lille artikel (på engelsk) finder du masser af gode ideer til at bruge gremolata i mange flere retter: https://www.foodandwine.com/
Som der også står i artiklen, kan ingredienserne i en gremolata sagtens varieres ud over persille-citronskal-hvidløg.
Prøv for eksempel at erstatte persille med koriander, mynte eller salvie – tilsæt hakket skalotteløg eller peberrod – rund af med pecorino- eller parmesanost, ansjoser, ristede pinjekerner, græskarkerner – eller byt citronskal ud med hakket, saltet citron.
Ingredienser
1 bdt. persille, finthakket | |
1 citron, den revne skal | |
2 fed hvidløg, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne sammen |
2
Færdig
|
Servér straks eller gem op til 4-5 dage på køl i lukket beholder |