Ingredienser
-
1 dl chiafrø
-
1 dl nødder, hakkede
-
1 dåse kokosmælk
-
1 citron, den revne skal
-
1 spsk. honning
-
1 tsk. vaniljepulver
-
Topping
-
1 mango, blendet
-
Kokosflager, ristet
Et par ord om vores opskrift
Der er mange gode grunde til at spise sig en portion chiagrød så tit som muligt. Vigtigst er måske, at chiagrød smager afsindigt godt, mætter dejligt og er utroligt let at lave. Du pisker bare nogle chiafrø sammen med en væske efter eget valg, stiller på køl, og næste morgen står den lækreste kolde grød klar til at servere.
Hvis sundhed betyder noget for dig, så er grød eller brød med chiafrø noget af det bedste, du kan spise. Chiafrø regnes som en superfood, fordi de er sprængfyldt af gode kostfibre, immunforsvarsbeskyttende antioxidanter, store mængder protein, kalk, B-vitaminer samt flere af de livsvigtige omega-3-fedtsyrer pr. gram end laks. *)
Se også vores opskrift på rugbrød med chiafrø.
Det sjove ved chiafrø er, at de åbner sig efter et stykke tid, når de har ligget i væske. Så bliver de helt bløde og forvandler væsken til en tyk, geléagtig grød.
Denne opskrift er på en nem chiagrød med kokosmælk og hakkede nødder. Dét er cremet, knasende og lækkert, men kræver naturligvis også lidt ekstra smag. Vi foreslår vaniljepulver (uden sukker), revet citronskal og en smule honning. Du kunne også bruge kanel, kardemomme, palmesukker mv.
Når grøden er færdig næste morgen, blender du en mangofrugt og rister nogle kokosflager til at pynte med. Det ser flot ud og smager som en solskinsmorgen på en tropisk palmeø.
Se også vores andre skønne opskrifter på chiagrød:
- Chiagrød med mandelmælk
- Chiagrød med jordbær
- Chiagrød med banan og blåbær
- Chiagrød med sund frugt
- Chiagrød med chokolade
- Chiagrød som risalamande
*) kilder:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/291334.php
https://www.medicalnewstoday.com/articles/303079.php
Ingredienser
1 dl chiafrø | |
1 dl nødder, hakkede | |
1 dåse kokosmælk | |
1 citron, den revne skal | |
1 spsk. honning | |
1 tsk. vaniljepulver | |
Topping |
|
1 mango, blendet | |
Kokosflager, ristet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål |
2
Færdig
|
Fordel blandingen i portionsskåle eller glas |
3
Færdig
|
Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over |
4
Færdig
|
Ved servering, pynt med mangopuré og ristet kokos |