Ingredienser
-
1 ørred, 1,5 kg
-
Salt
-
0.5 citron
-
Persille/hvidløgsdip
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 dl vand
-
0.5 bdt. persille
-
2 fed hvidløg, knust
-
1.5 spsk. æbleeddike
-
0.75 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Du kan hverken se eller smage forskel på kødet fra havørred og laks. Delikat lyserødt kød med en mild smag, der næsten aldrig er ’fisket’.
Så hvis du holder af laks, er der desto større grund til at smide en hel ørred på grillen. Du vil elske det!
Vi fik fingre i en ordentlig krabat på 1,5 kg renset for indvolde, men med hovedet siddende på. Sådan en fætter skal først lige have lidt indirekte varme på grillen (15 minutter) og bagefter et par minutters direkte grillning over de glødende briketter. Og så hopper skindet næsten af selv.
Er dine ørreder mindre, fx 1 kg pr. styk, bruger du samme fremgangsmåde, men giver blot fiskene 10 minutters indirekte varme til en start.
I stedet for at proppe fisken med alle mulige krydderurter, der alligevel ikke kan smages efter grillningen, nøjes vi med lidt citronskiver, og så serverer vi en laber dip til. Hovedingredienserne er persille og hvidløg, og de to smage står virkelig godt til det grillede fiskekød. Dippen er ret mager som kontrast til ørreden, der ligesom laks er en fed fisk.
Som tilbehør til ørred kan vi varmt anbefale en sommerlig kartoffelsalat med rygeost, radiser og et generøst drys purløg. Skal det være ekstra festligt med servietter og vin på bordet, smager en fadlagret chardonnay (Chablis?) forrygende til ørred.
Ingredienser
1 ørred, 1,5 kg | |
Salt | |
0.5 citron | |
Persille/hvidløgsdip |
|
0.5 dl olivenolie | |
0.5 dl vand | |
0.5 bdt. persille | |
2 fed hvidløg, knust | |
1.5 spsk. æbleeddike | |
0.75 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip hoved, hale og finner af fisken |
2
Færdig
|
Skrab skindet med en sløv kniv under rindende vand for at fjerne slim og skæl |
3
Færdig
|
Drys godt med salt indvendigt og udvendigt på fisken og stil den køligt i et fad i mindst 2 timer |
4
Færdig
|
Fyld citronskiver ind i fisken, smør skindet med olie, luk med tandstikker, pak ind i bagepapir |
5
Færdig
|
Steg fisken ved indirekte grill i 15 minutter |
6
Færdig
|
Tag fisken ud af bagepapiret, flyt over på direkte grill og steg 3-4 minutter på hver side |
7
Færdig
|
Blend ingredienserne til persille/hvidløgsdip og servér til fisken |