Ingredienser
-
300 g cremefraiche 18%
-
1 bdt. dild, finthakket
-
1 citron, den revne skal
-
1 tsk. sennep
-
0.5 tsk. salt
-
0.25 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
Advarsel: Franske kartofler, Bugles, Saltskruer og andre mundvandsfremkaldende chips bliver helt uimodståelige, når du dypper dem i en frisk, kølig dip. Du kommer til at køre dem ind.
Et godt spørgsmål er selvfølgelig, hvilken dip der er allerbedst til de fleste typer chips?
Tja, vi har naturligvis forslag til masser af forskellige slags dip. Hummus, guacamole, misodip, peberfrugtedip, auberginedip osv.
Men den mest klassiske dip af dem alle, dippen der spises i alle civiliserede lande, dippen som får enhver salt chips til at knase af lykke, kort sagt, verdens bedste dip er – en helt simpel dilddip.
Her får du opskriften, som næsten ikke kan være nemmere. 6 helt almindelige ingredienser, som du kan røre sammen på 5 minutter med højre hånd bundet på ryggen.
Denne dilddip består primært af cremefraiche, friskhakket dild, lidt sennep, salt og peber. Vi tilføjer revet citronskal, fordi det giver dippen en friskhed, der klæder de lidt fede, salte chips – men citronskal KAN undværes, hvis du insisterer.
Der er mange meninger om, hvorvidt en dip skal baseres på cremefraiche eller majonæse. Cremefraiche bør efter vores mening være førstevalg – og igen, fordi cremefraichens friske smag afbalancerer chipsenes fedme.
Den bedste sennep i dilddippen er dijonsennep. Og den bedste peber er cayennepeber, hvis du har det inden for rækkevidde. Ellers bare brug almindelig sort eller hvid peber.
Hvis du har mulighed for at røre dilddippen nogle timer i forvejen, bliver den kun bedre af at stå og trække i køleskabet. På den måde får dildsmagen nemlig lov til at udvikle sig.
Servér din dilddip afkølet. Giv gerne gæsterne hver en lille skål med dip; det er lettere at håndtere.
Vil du servere en sjov drink eller cocktail til dine chips med dilddip? Prøv en Long Island Iced Tea, en Harvey Wallbanger, en Vodka Sunrise eller en Greyhound Cocktail.
Ingredienser
300 g cremefraiche 18% | |
1 bdt. dild, finthakket | |
1 citron, den revne skal | |
1 tsk. sennep | |
0.5 tsk. salt | |
0.25 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Lad evt. trække et par timer, hvis du er i god tid |
3
Færdig
|
Servér afkølet |