Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
med vodka, Galliano og appelsin

Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 cl vodka
1.5 cl Galliano
1.5 dl appelsinsaft
Evt. lidt limesaft
Is, masser
Pynt
1 appelsinskive

Klassisk vodkadrink med et twist af vanilje

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er mange gode historier om oprindelsen til den klassiske vodkadrink Harvey Wallbanger. Angiveligt skulle den være opfundet i 1952 på Blackwatch Bar i Los Angeles af mestermixeren Donato Antone til ære for en berømt surfer.

MEN – kloge folk, der har dykket lidt ned i historien, kan berette, at der ikke var nogen bar ved det navn i LA på det tidspunkt. Vores ven Donato Antone var der heller ikke…

Så mon ikke – siger de samme kloge folk – at det var firmaet, der importerede Galliano til USA, som fandt både på drinken og de gode historier…?

Anyway. Harvey Wallbanger er en klassisk vodkadrink, som smager herligt af appelsin og vanilje og meget lidt af vodka. Du kan sagtens drikke dine gæster fulde i en Harvey Wallbanger, uden at de aner, hvad der ramte dem. Og pludselig giver det sjove navn god mening.

Her på Spicy Twists cocktailredaktion mener vi naturligvis, at du bør presse appelsinerne selv, fordi friskpresset appelsinsaft smager sådan cirka 100 gange bedre end juice fra karton. Men du bestemmer naturligvis selv.

Det er Galliano’en, der giver sødme og smager af vanilje. Lad være med at overdosere den! Smagen er ganske gennemtrængende. Er du mere til friske drinks, vil vi anbefale at presse lidt lime i din Harvey. Det endte vi med at gøre.

Servér Harvey Wallbanger som velkomstdrink, som aftencocktail eller til at tage tømmermændene næste dag. Det er en drink, som er meget, meget let drikkelig.

Uanset hvornår på døgnet du serverer Harvey Wallbanger, smager en skål hjemmesaltede peanuts godt til.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser sammen

2
Færdig

Servér i høje glas

3
Færdig

Pynt med en appelsinskive

4
Færdig

Cheers, buddy

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling - pad kra pao
forrige
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling – pad kra pao
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
næste
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling - pad kra pao
forrige
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling – pad kra pao
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
næste
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill