Opskrift: Hjemmelavet garam masala
med 10 varme krydderier

Opskrift: Hjemmelavet garam masala

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 spsk. spidskommen
2.5 spsk. korianderfrø
1 spsk. sorte peberkorn
1 spsk stødt kanel
10 kardemommekapsler, kornene
4 laurbær
1 muskatnød, revet
2 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt (kan udelades)

Giv dine indiske retter en langt mere autentisk smag

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Garam betyder varm, masala betyder krydderblanding: Garam masala giver dig altså en varm fornemmelse i kroppen, når du spiser en ret tilsmagt med den særlige krydderblanding. Og jo mere peber eller chili, du tilsætter i blandingen, jo varmere føles det. Svedigt!

Der er mange af de samme krydderier i garam masala, som der er i karry. Færdigblandet karry er egentlig en britisk opfindelse fra dengang, de var koloniherrer i Indien. Enhver inder med respekt for sig selv blander sin egen masala fra dag til dag og tilpasser krydderierne til den enkelte ret.

Reelt mister enhver stødt krydderblanding – karry såvel som garam masala – meget af sin smagsrigdom og styrke efter få uger, selv i en lufttæt beholder. Derfor er der sund fornuft i at støde sine krydderier så tæt på det tidspunkt, hvor de skal bruges.

Der findes ikke én rigtig opskrift på garam masala. For en inder afhænger sammensætningen af krydderier som sagt af den ret, den skal bruges i. Nogen bruger chili, andre ikke. Nogen bruger paprika, men ikke gurkemeje – andre omvendt. Også mængdeforholdene varierer fra person til person.

Denne garam masala lægger sig i det bløde midterfelt. Den er lidt stærk, men ikke ildsprudlende. Den indeholder gurkemeje, både for smagens og sundhedens skyld, men også for synet – den gule farve gør, at du kan bruge denne garam masala i stedet for karry. Paprika vælger vi i stedet at tilsætte, hvis der er behov for det i den ret, vi vil lave.

Prøv indisk kylling korma med garam masala.

Egentlig burde krydderierne være ristet, før de blev stødt. Ulempen er, at de hurtigere mister deres styrke, hvis krydderblandingen skal gemmes. Derfor vælger vi først at riste den færdigblandede garam masala 1 minut i lidt olie på det tidspunkt, vi begynder at kokkerere en indisk ret.

Du kan findele krydderierne i en kaffemølle eller en minihakker. Vi vælger at bruge armmusklerne og støde krydderierne i en stenmorter – det tager et par minutter, men det kan sagtens lade sig gøre. Især fordi vi har tilsat lidt groft salt (kan udelades), som hjælper i findelingsprocessen.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kværn krydderierne til pulver i en maskine eller morter

2
Færdig

Opbevar i et lufttæt glas

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: En mumset Chicken Korma
forrige
Opskrift: En mumset Chicken Korma
Opskrift: 15 lækre hindbærsnitter
næste
Opskrift: 15 lækre hindbærsnitter
Opskrift: En mumset Chicken Korma
forrige
Opskrift: En mumset Chicken Korma
Opskrift: 15 lækre hindbærsnitter
næste
Opskrift: 15 lækre hindbærsnitter

Tilføj Din Kommentar