Opskrift: 15 lækre hindbærsnitter
med hjemmelavet hindbærmarmelade

0 0
Opskrift: 15 lækre hindbærsnitter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
250 g mel
100 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
150 g smør
2 æg - det ene til at pensle med
Hindbærmarmelade
220 g frosne hindbær
120 g sukker
1 tsk. rød melatin
Glasur
200 g flormelis
4 spsk. vand

Meget bedre end bagerens hindbærsnitter

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Mørdej

  • Hindbærmarmelade

  • Glasur

Et par ord om vores opskrift

Del

I årtier har hindbærsnitter haft fast plads i bagernes fristende vinduer. Hindbærsnitter er blandt Danmarks mest populære kager gennem tiderne.

Hindbærsnitter kaldes også genfersnitter – efter den schweiziske by Geneve – men hvor kagen er opfundet, vides ikke præcis. Den berømte tørkage menes at have været bagt i Danmark siden 1700-tallet, og maleren Anna Anchers mor siges at have bagt så labre hindbærsnitter, at selveste H.C. Andersen valfartede til Brøndums Hotel i Skagen for at nyde en snitte.

Helt grundlæggende består hindbærsnitter af to plader mørdej lagt sammen om hindbærmarmelade, belagt med glasur og herefter udskåret til mindre snitter.

I de senere år har der været en tendens til at komplicere den forholdsvis enkle tørkage med bl.a. mandelmel – men besynderligt nok uden samtidig at gøre lige så meget ud af dét, der skal give kagen sin karakteristiske smag: Hindbærmarmeladen.

Her på Spicy Twist vil vi hellere gå den anden vej. Vi anvender en superenkel mørdej af 5 ingredienser – men laver så selv hindbærmarmeladen. Marmeladen tager 15 minutter fra start til slut, og hindbærsmagen er så intens, at den lyser op som en tindrende sol i snitterne. Bare rolig, du kan lave marmeladen året rundt af frosne hindbær fra supermarkedet.

Her kommer den enkle opskrift på nogle af Danmarks bedste hindbærsnitter.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
250 g mel
100 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
150 g smør
2 æg - det ene til at pensle med
Hindbærmarmelade
220 g frosne hindbær
120 g sukker
1 tsk. rød melatin
Glasur
200 g flormelis
4 spsk. vand
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at ælte alle ingredienser til mørdej sammen til en lækker, ensartet masse

2
Færdig

Lad dejen hvile mindst 30 minutter i køleskab

3
Færdig

Imens laver du hindbærmarmeladen:

4
Færdig

Småkog hindbær og sukker i en gryde, indtil bærrene afgiver saft (max. 10 minutter)

5
Færdig

Bland melatin med 1 spsk. sukker, rør i den småboblende marmelade og kog videre 2 minutter

6
Færdig

Marmeladen størkner, når den køler af

7
Færdig

Del dejen i 2 lige store klumper

8
Færdig

Rul dejen ud til 2 tynde plader á ca. 20 x 25 cm - det er nemmest mellem 2 stykker bagepapir

9
Færdig

Læg den ene plade på et stykke bagepapir og pensl 1 cm af kanten hele vejen rundt med æg

10
Færdig

Smør marmeladen jævnt ud over pladen ud til kanten med æg

11
Færdig

Læg den anden plade oven på den første og tryk kanterne sammen

12
Færdig

Pensl den øverste plade med æg og prik den let overalt med en gaffel

13
Færdig

Bag hindbærkagen 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

14
Færdig

Lad kagen køle af på en rist og rør glasuren sammen

15
Færdig

Evt. kan du hælde glasuren i en frysepose, klippe et lille hul i den og bruge den som sprøjtepose, så du kan lave mønstre på toppen af hindbærkagen

16
Færdig

Skær kagen ud i 12-15 snitter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet garam masala
forrige
Opskrift: Hjemmelavet garam masala
Opskrift: Avocadomadder til brunch
næste
Opskrift: Avocadomadder til brunch
Opskrift: Hjemmelavet garam masala
forrige
Opskrift: Hjemmelavet garam masala
Opskrift: Avocadomadder til brunch
næste
Opskrift: Avocadomadder til brunch

Tilføj Din Kommentar