Ingredienser
-
Marinade
-
2 dl yoghurt
-
2 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, knust
-
20 g ingefær, revet
-
1 spsk. garam masala
-
1 tsk. salt
-
1 kylling
-
Sovs
-
2 spsk. kokosolie (eller anden olie)
-
2 løg, i tynde både
-
2 fed hvidløg, i tynde skiver
-
2 spsk. garam masala
-
30 g ingefær, revet
-
1 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
2 dl vand
-
1 ds. kokosmælk
-
3 spsk. majsstivelse
-
6 spsk. vand
-
Pynt
-
75 g mandler, grofthakket
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Med sin fløjlsbløde kokossovs fyldt med pirrende smage er Chicken Korma – eller Kylling Korma – en af de uopslidelige retter fra det farvestrålende, indiske køkken. Her kan hele familien være med, voksne som børn, og det bedste ved det hele er, at retten ikke er spor svær at lave.
Der findes mange fortolkninger af Chicken Korma. Med og uden forudgående marinering. Med og uden tomat. Med den ene eller den anden krydderblanding. Med hel kylling eller kyllingefilet. Med mandelmel eller ristede mandler. Osv.
Vi har valgt at klippe en hel kylling i 8 stykker og marinere den nogle timer i en god yoghurtmarinade. Kylling på ben er langt saftigere og smager af mere end de lidt tamme kyllingefileter. Og yoghurtmarinering har vi mildest talt gode erfaringer med fra vores skønne tandoorikylling.
Tomater gemmer vi til gengæld hellere til en anden god gang, og efter vores mening er der mere karakter i ristede mandler end i mandelmel. Men det er jo alt sammen en smagssag.
En smagssag er krydderblandingen også. Der hersker bred enighed om, at Chicken Korma skal krydres med ingefær og garam masala, men denne blanding findes også i utallige varianter. For at skære igennem har vi valgt at lave Spicys Twists egen garam masala af 10 varme krydderier, men du kan sagtens købe en færdig blanding. Garam Masala er på en måde indernes egen version af blandingskrydderiet karry, som er en britisk opfindelse.
Som tilbehør til Chicken Korma vil naanbrød og en raitasalat være lige i øjet. Og en skål ris selvfølgelig. Retten er nærmest blottet for grøntsager, så du kan også sagtens servere råkost med et drys rosiner og tørret mynte.
Ingredienser
Marinade |
|
2 dl yoghurt | |
2 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, knust | |
20 g ingefær, revet | |
1 spsk. garam masala | |
1 tsk. salt | |
1 kylling | |
Sovs |
|
2 spsk. kokosolie (eller anden olie) | |
2 løg, i tynde både | |
2 fed hvidløg, i tynde skiver | |
2 spsk. garam masala | |
30 g ingefær, revet | |
1 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
2 dl vand | |
1 ds. kokosmælk | |
3 spsk. majsstivelse | |
6 spsk. vand | |
Pynt |
|
75 g mandler, grofthakket | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til marinade sammen til en tyk pasta |
2
Færdig
|
Klip den rensede kylling i 8 dele og skær nogle snit gennem skindet hist og pist |
3
Færdig
|
Smør kyllingestykkerne grundigt ind i marinaden, læg i en frysepose og lad marinere i mindst 2, gerne op til 24 timer |
4
Færdig
|
Varm kokosolien på en sliplet-pande og steg løg og hvidløg, til de er blanke - hæld over i en gryde |
5
Færdig
|
Rist 1 spsk. garam masala et kort øjeblik på panden, som stadig er fedtet af kokosolie, og brun nu kyllingestykkerne grundigt på begge sider - marinaden giver dem en slags stegeskorpe |
6
Færdig
|
Hæld kyllingestykkerne over i gryden til løgene sammen med ingefær, gurkemeje, paprika, kanel, salt samt vand og kokosmælk |
7
Færdig
|
Rør alting sammen og lad nu kyllingen simre 40 minutter under låg |
8
Færdig
|
Imens rister du de grofthakkede mandler på panden, til de tager lidt farve |
9
Færdig
|
5 minutter inden kyllingen er klar: Rør majsstivelse og vand sammen og rør i sovsen |
10
Færdig
|
Pynt den færdige Chicken Korma med ristede mandler og hakket koriander |