Ingredienser
-
200 g rå jordnødder
-
4 spsk. kokosolie
-
3 spsk. honning
-
1 tsk. kakao
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Helt tilbage i 1884 fandt en opfindsom canadier på at riste og knuse jordnødder, som han blandede med lidt andet guf – og så var peanutbutter født.
Hurtigt blev det amerikanerne, der satte sig tungt på peanutbutterproduktionen, og i dag regnes peanutbutter vel nærmest som en amerikansk specialitet. Derovre i Guds eget land er en “peanutbutter and jelly sandwich” (jordnøddesmør og syltetøj) mindst lige så populært, som leverpostejmadder er på vores breddegrader.
Uanset om du smører peanutbutter på brødet eller bruger det i madlavningen, smager dit eget hjemmelavede jordnøddesmør 100 gange bedre end et glas af den masseproducerede slags fra supermarkedet. Smagen er meget mere frisk og nøddeagtig. En anden fordel er, at hjemmelavet peanutbutter indeholder langt færre e-stoffer.
Hvis du har en blender, er det superlet at lave peanutbutter. Du rister jordnødderne et par minutter på en hed pande, kører dem nogle gange i blenderen (og skraber smulderet ned af siderne på blenderen lige så mange gange), blender kokosolie eller jordnøddeolie, honning, salt og kakao i, og så er du klar. Easy-peasy.
Se også vores opskrift på kyllingespyd (satays) med jordnøddesovs.
Ingredienser
200 g rå jordnødder | |
4 spsk. kokosolie | |
3 spsk. honning | |
1 tsk. kakao | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak jordnødderne groft og rist på en varm pande, til de bliver let lysebrune |
2
Færdig
|
Kør de varme jordnødder i en blender á mange omgange, hvor du konstant må skrabe de pulveriserede jordnødder ned af siderne for at kunne blende videre |
3
Færdig
|
Jordnøddemosen bliver gradvis mere og mere fugtig i takt med, at olierne frigives |
4
Færdig
|
Når du har kørt jordnødderne 5-6 gange eller flere, blander du de øvrige ingredienser i og kører, indtil du er tilfreds med konsistensen |
5
Færdig
|
Opbevar dit peanutbutter i en lukket beholder i køleskabet - holdbarhed mindst 4 uger |