Ingredienser
-
1 brugt vaniljestang
-
1 dl sukker
-
0.5 tsk. kartoffelmel
Et par ord om vores opskrift
Denne opskrift bliver du glad for, hvis du holder af vanilje i dit bagværk og din mad. Det korte af det lange er nemlig, at du fremover udnytter dine brugte vaniljestænger til at lave det dejligste hjemmelavede vaniljesukker. Det er rent Stop Madspild.
I discountbutikkerne kan du købe det tarveligste vaniljesukker for omkring 10 kr. for 100 gram. Med denne opskrift får du samme mængde for under 1 krone. Og det smager MEGET bedre!
Vi beregner 1 brugt vaniljestang til 1 dl sukker. Hvis du vil have en kraftigere vaniljesmag, kan du naturligvis bare benytte flere tomme vaniljestænger pr. enhed sukker.
Opskriften kræver to vigtige ting af dig: Dels skal du have gemt mindst 1 brugt vaniljestang (gem den gerne i glasrøret, du købte den i – det øger holdbarheden). Dels skal du være i besiddelse af en stavblender eller en minihakker.
Om 5 minutter kan du have dit eget hjemmelavede vaniljesukker, som smager så godt, at du får lyst til at spise det med ske.
Ingredienser
1 brugt vaniljestang | |
1 dl sukker | |
0.5 tsk. kartoffelmel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip de hårde ender af vaniljestangen og klip den i 2 cm lange stykker |
2
Færdig
|
Blend vaniljestang, sukker og kartoffelmel til et ensartet pulver |
3
Færdig
|
Gem vaniljesukkeret i et sylteglas |
4 Comments Skjul kommentarer
Hej, hvorfor er der kartoffelmel i opskriften?
Kære Hella
I en udenlandsk opskrift har vi erfaret, at kartoffelmel trækker fugt ud af vaniljesukkeret, så det altid er knastørt. Kartoffelmel strækker desuden sukkeret lidt længere – vi skal jo passe på med at spise for meget sukker. Men – det er ikke strengt nødvendigt.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Mine vanilje stænker står i rum. Hvordan gøres det så, skal de ligge og tørre først eller ???
Kære Chanett
Vi synes, du skal prøve at duppe vaniljestængerne tørre med et stykke køkkenrulle og herefter bare følge fremgangsmåden i opskriften. Held & lykke!
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist