Opskrift: Kylling i rød karry
med aubergine, æbler og ingefær

0 0
Opskrift: Kylling i rød karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 aubergine
0.5 spsk. salt
3 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
3 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
600 g kyllingebryst
2 æbler
2 bdt. forårsløg
1 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
2 tsk. sukker
1 bdt. koriander

Mildt krydret kyllingeret med et pift af Thailand

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rød karrypasta kan du købe på glas i asiatiske madbutikker. Det er et dejligt krydderi, der giver din mad et mildt pift af thailandske gadekøkkener. Især, hvis du kombinerer det med hvidløg, ingefær, lime og fiskesovs. Plus et drys koriander på toppen.

Du kan putte alle slags kød og grøntsager i retter med rød karry. Kylling er oplagt, fordi det også er en kødtype, man bruger meget i Thailand. Og så er kyllingebryst uden skind jo en sund og mager spise.

Grøntsagerne kan varieres i en uendelighed. Lidt utraditionelt bruger vi aubergine og æble samt de uundgåelige forårsløg, der også er en typisk ingrediens i thaikøkkenet. Har du gulerødder, rødløg, peberfrugter, sukkerærter eller andre grøntsager, der kun kræver kort tids stegning, kan du snildt bruge dem i stedet.

Vi foreslår at servere de aromatiske jasminris til kylling i rød karry. De er dejligt klistrede og passer godt til denne type mad: 1 del ris til 1,5 del vand, kogetid 11 minutter, trækketid 11 minutter under låg. Easy-peasy.

Ingredienser

Antal personer:
1 aubergine
0.5 spsk. salt
3 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
3 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
600 g kyllingebryst
2 æbler
2 bdt. forårsløg
1 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
2 tsk. sukker
1 bdt. koriander
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær auberginen i små firkanter og bland med salt i en skål - efter 10 minutter kan du knuge en del vand ud af auberginen

2
Færdig

Hak hvidløg og ingefær fint og steg 5 minutter i olien, uden at det tager farve

3
Færdig

Tilsæt rød karrypasta og steg med 2 minutter

4
Færdig

Tilsæt aubergine og steg med 5 minutter

5
Færdig

Skær kylling, æbler og forårsløg i mundrette stykker og steg med 8-10 minutter

6
Færdig

Tilsæt limesaft, fiskesovs og sukker og steg med 2 minutter

7
Færdig

Servér rygende varmt med ris og et drys hakket koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
Lynstegt rørt tatar opskrift
næste
Opskrift: Lynstegt rørt tatar
Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
Lynstegt rørt tatar opskrift
næste
Opskrift: Lynstegt rørt tatar

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here