Ingredienser
-
1 aubergine
-
0.5 spsk. salt
-
3 fed hvidløg
-
20 g frisk ingefær
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. rød karrypasta
-
600 g kyllingebryst
-
2 æbler
-
2 bdt. forårsløg
-
1 lime, saften
-
3 spsk. fiskesovs
-
2 tsk. sukker
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Rød karrypasta kan du købe på glas i asiatiske madbutikker. Det er et dejligt krydderi, der giver din mad et mildt pift af thailandske gadekøkkener. Især, hvis du kombinerer det med hvidløg, ingefær, lime og fiskesovs. Plus et drys koriander på toppen.
Du kan putte alle slags kød og grøntsager i retter med rød karry. Kylling er oplagt, fordi det også er en kødtype, man bruger meget i Thailand. Og så er kyllingebryst uden skind jo en sund og mager spise.
Grøntsagerne kan varieres i en uendelighed. Lidt utraditionelt bruger vi aubergine og æble samt de uundgåelige forårsløg, der også er en typisk ingrediens i thaikøkkenet. Har du gulerødder, rødløg, peberfrugter, sukkerærter eller andre grøntsager, der kun kræver kort tids stegning, kan du snildt bruge dem i stedet.
Vi foreslår at servere de aromatiske jasminris til kylling i rød karry. De er dejligt klistrede og passer godt til denne type mad: 1 del ris til 1,5 del vand, kogetid 11 minutter, trækketid 11 minutter under låg. Easy-peasy.
Ingredienser
1 aubergine | |
0.5 spsk. salt | |
3 fed hvidløg | |
20 g frisk ingefær | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. rød karrypasta | |
600 g kyllingebryst | |
2 æbler | |
2 bdt. forårsløg | |
1 lime, saften | |
3 spsk. fiskesovs | |
2 tsk. sukker | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær auberginen i små firkanter og bland med salt i en skål - efter 10 minutter kan du knuge en del vand ud af auberginen |
2
Færdig
|
Hak hvidløg og ingefær fint og steg 5 minutter i olien, uden at det tager farve |
3
Færdig
|
Tilsæt rød karrypasta og steg med 2 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt aubergine og steg med 5 minutter |
5
Færdig
|
Skær kylling, æbler og forårsløg i mundrette stykker og steg med 8-10 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt limesaft, fiskesovs og sukker og steg med 2 minutter |
7
Færdig
|
Servér rygende varmt med ris og et drys hakket koriander |