Opskrift: Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
med kasserede vaniljestænger og sukker

0 0
Opskrift: Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 brugt vaniljestang
1 dl sukker
0.5 tsk. kartoffelmel

Udnyt de brugte vaniljestænger til at lave det dejligste vaniljesukker

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne opskrift bliver du glad for, hvis du holder af vanilje i dit bagværk og din mad. Det korte af det lange er nemlig, at du fremover udnytter dine brugte vaniljestænger til at lave det dejligste hjemmelavede vaniljesukker. Det er rent Stop Madspild.

I discountbutikkerne kan du købe det tarveligste vaniljesukker for omkring 10 kr. for 100 gram. Med denne opskrift får du samme mængde for under 1 krone. Og det smager MEGET bedre!

Vi beregner 1 brugt vaniljestang til 1 dl sukker. Hvis du vil have en kraftigere vaniljesmag, kan du naturligvis bare benytte flere tomme vaniljestænger pr. enhed sukker.

Opskriften kræver to vigtige ting af dig: Dels skal du have gemt mindst 1 brugt vaniljestang (gem den gerne i glasrøret, du købte den i – det øger holdbarheden). Dels skal du være i besiddelse af en stavblender eller en minihakker.

Om 5 minutter kan du have dit eget hjemmelavede vaniljesukker, som smager så godt, at du får lyst til at spise det med ske.

Ingredienser

Antal personer:
1 brugt vaniljestang
1 dl sukker
0.5 tsk. kartoffelmel
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip de hårde ender af vaniljestangen og klip den i 2 cm lange stykker

2
Færdig

Blend vaniljestang, sukker og kartoffelmel til et ensartet pulver

3
Færdig

Gem vaniljesukkeret i et sylteglas

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hårdkogt æg uden hokus pokus
forrige
Opskrift: Hårdkogt æg uden hokus pokus
Kylling i rød karry
næste
Opskrift: Kylling i rød karry
Hårdkogt æg uden hokus pokus
forrige
Opskrift: Hårdkogt æg uden hokus pokus
Kylling i rød karry
næste
Opskrift: Kylling i rød karry

4 Comments Skjul kommentarer

Kære Hella

I en udenlandsk opskrift har vi erfaret, at kartoffelmel trækker fugt ud af vaniljesukkeret, så det altid er knastørt. Kartoffelmel strækker desuden sukkeret lidt længere – vi skal jo passe på med at spise for meget sukker. Men – det er ikke strengt nødvendigt.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Mine vanilje stænker står i rum. Hvordan gøres det så, skal de ligge og tørre først eller ???

Kære Chanett

Vi synes, du skal prøve at duppe vaniljestængerne tørre med et stykke køkkenrulle og herefter bare følge fremgangsmåden i opskriften. Held & lykke!

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar