Opskrift: Hårdkogt æg uden hokus pokus

0 0
Opskrift: Hårdkogt æg uden hokus pokus

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
Vand
1 tsk. salt

7 minutter ... det kan simpelt hen ikke gå galt

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Før vi kommer til selv opskriften, er det vigtigt, at vi lige bliver enige om, hvordan et perfekt hårdkogt æg ser ud.

For hvor et blødkogt æg har en helt flydende blomme – og blommen i et smilende æg er en lille smule flydende – så skal blommen i et hårdkogt æg være fast.

Æggeblommen skal være fast, ja, men ikke tør, ikke smuldrende, ikke blågrøn i kanten. Hviden skal også være fast, men endelig ikke gummiagtig. I så fald har dit hårdkogte æg nemlig fået for meget. Og vi kan vel godt være enige om, at et overkogt æg hverken smager godt eller ser særlig rart ud?

Se også vores opskrifter på:

Hvordan laver man perfekte, hårdkogte æg? spørger du. Hvor lang tid skal æg egentlig koge?

Kogetiden afhænger af æggets størrelse og temperatur.

For at starte bagfra. Tag gerne ægget ud af køleskabet 1 time før kogning, så det ikke er for koldt. Når ægget er koldt, revner skallen lettere i det kogende vand, og kogetiden bliver lidt længere.

Æggets vægt og størrelse har naturligvis også betydning. Et mellemstort æg vejer 55-60 gram. Små æg vejer omkring 50 gram, store æg vejer over 65 gram.

Vores tommelfingerregel hedder, at et mellemstort, tempereret æg skal lægges i koldt vand i en helt almindelig, ikke for tyndbundet gryde, bringes hurtigst muligt i kog og herefter småkoge 7 minutter ved middelvarme, stadig med låg på gryden. Et lille æg skal kun koge 6 minutter, mens et stort æg skal koge 8 minutter.

Kogevandet behøver ikke at dække æggene helt, hvis blot låget på gryden slutter tæt.

Når ægget er kogt, fiskes det straks op af vandet, men må gerne lige hvile et par minutter, før du piller det. De kloge påstår, at det er nemmest at pille ægget fra midten og udad.

Det hjælper i øvrigt at tilsætte salt i vandet. Saltet indgår i en proces – osmose – som skaber en kemisk balance på begge sider af æggeskallen.

Her er et par ideer til, hvad du kan bruge dine helt perfekte hårdkogte æg til:

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
Vand
1 tsk. salt
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag gerne æggene ud af køleskabet 1 time, før de skal koges

2
Færdig

Læg æggene i en gryde med 1 tsk. salt og koldt vand, så det næsten dækker - låg på

3
Færdig

Sæt fuldt blus under æggene, men skynd dig at skrue ned, når de koger

4
Færdig

Nu skal mellemstore æg småkoge 7 minutter under låg (små æg 6 minutter, store æg 8 minutter)

5
Færdig

Når tiden er gået, tager du æggene op af det kogende vand, men venter 2-3 minutter med at pille dem

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på Kyllingeboller med tomatsovs
forrige
Opskrift: Kyllingeboller med tomatsovs
Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
næste
Opskrift: Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
Opskrift på Kyllingeboller med tomatsovs
forrige
Opskrift: Kyllingeboller med tomatsovs
Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter
næste
Opskrift: Hjemmelavet vaniljesukker på 5 minutter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here