Ingredienser
-
3 spsk. olivenolie
-
50 g smør
-
3 fed hvidløg
-
1 dl tør hvidvin
-
0.5 tsk. salt, peber
-
1 kg hjertemuslinger
-
1 bdt. koriander, hakket
-
Garniture
-
Citronskiver
Et par ord om vores opskrift
Digteren Raymondo António de Bulhão Pato (1828-1912) har muligvis været ekstraordinært glad for muslinger. I hvert fald har han æren af at have fået opkaldt Portugals nok mest berømte muslingeret efter sig.
Værsgo, så kender du baggrunden. Men i stedet for at trampe rundt i en for os ukendt digters navn, så lad os for nemheds skyld kalde retten ‘hjertemuslinger fra Algarve’.
I al sin gribende enkelhed består retten af hvidløg, der ristes et øjeblik i olivenolie og margarine (vi bruger smør i stedet), overhældes med lidt hvidvin, salt og peber – og i denne blanding dampes muslingerne åbne. De færdige muslinger vendes med hakket koriander, garneres med citronskiver og serveres med hvidt brød.
Så enkelt, så lækkert!
Spicy Twist fik i tidernes morgen serveret en afart af retten i den festlige Algarve-by Lagos. Her blev den kaldt noget med conquilhas, så vidt vi husker. Den runde, milde smag glemmer vi i hvert fald aldrig.
Hjertemuslinger fra Algarve er en genial forret eller snack.
Selve muslingetypen, som bruges i det sydlige Portugal, har vi normalt ikke adgang til i Danmark. Det er derfor, vi foreslår at få fat i et læs hjertemuslinger, der sagtens kan bruges i en snæver vending.
Som hvidvin – både i og til muslingerne – egner en portugisisk vinho verde sig fortrinligt. Den er tør, forfriskende og som regel forbløffende rimelig i pris.
Bag eventuel en pladefuld koldhævede flutes, så gæsterne har noget at duppe den gode væde op med.
Ingredienser
3 spsk. olivenolie | |
50 g smør | |
3 fed hvidløg | |
1 dl tør hvidvin | |
0.5 tsk. salt, peber | |
1 kg hjertemuslinger | |
1 bdt. koriander, hakket | |
Garniture |
|
Citronskiver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg papirtynde skiver hvidløg 2 minutter i olivenolie og smør, uden at de tager farve |
2
Færdig
|
Hæld hvidvin, salt og peber over og bring i kog |
3
Færdig
|
Hæld muslinger i gryden, låg på, skru op for varmen |
4
Færdig
|
Efter max. 5 minutter burde alle muslinger være åbne |
5
Færdig
|
Servér med citronbåde, flutes og hvidvin |