• Forside
  • Forretter
  • Opskrift: Hjertemuslinger fra Algarve – ameijoâs à Bulhão Pato

Opskrift: Hjertemuslinger fra Algarve – ameijoâs à Bulhão Pato
Enkel og vanvittigt lækker muslingeret fra det sydlige Portugal

0 0
Opskrift: Hjertemuslinger fra Algarve – ameijoâs à Bulhão Pato

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
50 g smør
3 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
0.5 tsk. salt, peber
1 kg hjertemuslinger
1 bdt. koriander, hakket
Garniture
Citronskiver

Ingredienser

  • Garniture

Et par ord om vores opskrift

Del

Digteren Raymondo António de Bulhão Pato (1828-1912) har muligvis været ekstraordinært glad for muslinger. I hvert fald har han æren af at have fået opkaldt Portugals nok mest berømte muslingeret efter sig.

Værsgo, så kender du baggrunden. Men i stedet for at trampe rundt i en for os ukendt digters navn, så lad os for nemheds skyld kalde retten ‘hjertemuslinger fra Algarve’.

I al sin gribende enkelhed består retten af hvidløg, der ristes et øjeblik i olivenolie og margarine (vi bruger smør i stedet), overhældes med lidt hvidvin, salt og peber – og i denne blanding dampes muslingerne åbne. De færdige muslinger vendes med hakket koriander, garneres med citronskiver og serveres med hvidt brød.

Så enkelt, så lækkert!

Spicy Twist fik i tidernes morgen serveret en afart af retten i den festlige Algarve-by Lagos. Her blev den kaldt noget med conquilhas, så vidt vi husker. Den runde, milde smag glemmer vi i hvert fald aldrig.

Hjertemuslinger fra Algarve er en genial forret eller snack.

Selve muslingetypen, som bruges i det sydlige Portugal, har vi normalt ikke adgang til i Danmark. Det er derfor, vi foreslår at få fat i et læs hjertemuslinger, der sagtens kan bruges i en snæver vending.

Som hvidvin – både i og til muslingerne – egner en portugisisk vinho verde sig fortrinligt. Den er tør, forfriskende og som regel forbløffende rimelig i pris.

Bag eventuel en pladefuld koldhævede flutes, så gæsterne har noget at duppe den gode væde op med.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
50 g smør
3 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
0.5 tsk. salt, peber
1 kg hjertemuslinger
1 bdt. koriander, hakket
Garniture
Citronskiver

Sådan gør du

1
Færdig

Steg papirtynde skiver hvidløg 2 minutter i olivenolie og smør, uden at de tager farve

2
Færdig

Hæld hvidvin, salt og peber over og bring i kog

3
Færdig

Hæld muslinger i gryden, låg på, skru op for varmen

4
Færdig

Efter max. 5 minutter burde alle muslinger være åbne

5
Færdig

Servér med citronbåde, flutes og hvidvin

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Rocky Road med Dumle og Dronningemandler
forrige
Opskrift: Rocky Road med Dumle og Dronningemandler
Fransk blommetærte - tarte tatin style
næste
Opskrift: Fransk blommetærte – tarte tatin style
Rocky Road med Dumle og Dronningemandler
forrige
Opskrift: Rocky Road med Dumle og Dronningemandler
Fransk blommetærte - tarte tatin style
næste
Opskrift: Fransk blommetærte – tarte tatin style

Tilføj Din Kommentar