Opskrift: Mundvandsdrivende hvidløgskylling
med smør og citronskal

0 0
Opskrift: Mundvandsdrivende hvidløgskylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
80 g blødt smør
4 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal
Salt, peber

Langtidsstegt kylling, hvor det skønne hvidløg smager godt igennem

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lyder kombinationen af kylling, smør og hvidløg ikke bare lækkert? Vi lover, at det næsten smager endnu bedre, end det lyder.

Hemmeligheden (som nu ikke er en hemmelighed længere) er at langtidsstege kyllingen ved lav varme, så kyllingekødet får god tid til at opsuge den lækre smag af smør og hvidløg. Citronskal, salt og peber får lov at afbalancere smagsbilledet.

En anden hemmelighed er at møfle hvidløgssmørret ind under kyllingens skind. Det er lettere, end du måske tror: Med en pegefinger løsner du skindet ét sted på hvert kyllingestykke, og så lader du fingeren glide ind langs kødet, så langt du kan komme, til der opstår en lomme. Her skal smørret mosles ind.

Du kan sagtens supplere med krydderurter og krydderier, hvis du ønsker et mere nuanceret smagsbillede. Finthakket salvie, esdragon eller persille rørt i hvidløgssmørret vil smage fantastisk.

Hvis supermarkedet har tilbud på kyllingelår eller andre kyllingestykker med ben, kan du uden videre bruge disse udskæringer i stedet for en hel kylling, som denne opskrift handler om.

Som tilbehør til hvidløgskylling kan du servere en rar kartoffelsalat med dildmayo og en fræk salat med fennikel og æble. Selv ret kræsne børn kan godt være med her!

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
80 g blødt smør
4 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal
Salt, peber
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen og del den i 8-10 stykker

2
Færdig

Løsn skindet et sted på hvert kyllingestykke, stik en finger ind og lav så stor en lomme mellem kød og skind som muligt

3
Færdig

Ælt smør, hvidløg og citronskal sammen

4
Færdig

Fordel hvidløgssmørret i lommerne på kyllingen med rund hånd - evt. overskydende smør lægges oven på kyllingen

5
Færdig

Hæld 0,5 dl vand i bunden af et ildfast fad og læg kyllingestykkerne i med skindet opad

6
Færdig

Drys godt med salt og peber på kyllingen

7
Færdig

Bag kyllingen 1,5 time i en 145 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spicy chilihummus
forrige
Opskrift: Spicy chilihummus
Opskrift: Knasende sprøde grissini
næste
Opskrift: Knasende sprøde grissini
Opskrift: Spicy chilihummus
forrige
Opskrift: Spicy chilihummus
Opskrift: Knasende sprøde grissini
næste
Opskrift: Knasende sprøde grissini

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here