Ingredienser
-
1 kylling
-
80 g blødt smør
-
4 fed hvidløg, knust
-
1 citron, den revne skal
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Lyder kombinationen af kylling, smør og hvidløg ikke bare lækkert? Vi lover, at det næsten smager endnu bedre, end det lyder.
Hemmeligheden (som nu ikke er en hemmelighed længere) er at langtidsstege kyllingen ved lav varme, så kyllingekødet får god tid til at opsuge den lækre smag af smør og hvidløg. Citronskal, salt og peber får lov at afbalancere smagsbilledet.
En anden hemmelighed er at møfle hvidløgssmørret ind under kyllingens skind. Det er lettere, end du måske tror: Med en pegefinger løsner du skindet ét sted på hvert kyllingestykke, og så lader du fingeren glide ind langs kødet, så langt du kan komme, til der opstår en lomme. Her skal smørret mosles ind.
Du kan sagtens supplere med krydderurter og krydderier, hvis du ønsker et mere nuanceret smagsbillede. Finthakket salvie, esdragon eller persille rørt i hvidløgssmørret vil smage fantastisk.
Hvis supermarkedet har tilbud på kyllingelår eller andre kyllingestykker med ben, kan du uden videre bruge disse udskæringer i stedet for en hel kylling, som denne opskrift handler om.
Som tilbehør til hvidløgskylling kan du servere en rar kartoffelsalat med dildmayo og en fræk salat med fennikel og æble. Selv ret kræsne børn kan godt være med her!
Ingredienser
1 kylling | |
80 g blødt smør | |
4 fed hvidløg, knust | |
1 citron, den revne skal | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen og del den i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Løsn skindet et sted på hvert kyllingestykke, stik en finger ind og lav så stor en lomme mellem kød og skind som muligt |
3
Færdig
|
Ælt smør, hvidløg og citronskal sammen |
4
Færdig
|
Fordel hvidløgssmørret i lommerne på kyllingen med rund hånd - evt. overskydende smør lægges oven på kyllingen |
5
Færdig
|
Hæld 0,5 dl vand i bunden af et ildfast fad og læg kyllingestykkerne i med skindet opad |
6
Færdig
|
Drys godt med salt og peber på kyllingen |
7
Færdig
|
Bag kyllingen 1,5 time i en 145 grader varm ovn |