Ingredienser
-
2 dl blandede linser
-
5 dl vand
-
3 spsk. olie
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
20 g ingefær
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
200 g frisk spinat
Et par ord om vores opskrift
Indisk er et herligt nemt sprog: Daal betyder bælgfrugter (fx linser), og palak betyder spinat. Daal palak er altså linser med spinat.
Daal palak smager vidunderligt, og i forhold til meget andet indisk mad, er det forholdsvis enkelt at lave. I én gryde koger du linserne meget møre. I en anden gryde sauterer du spinaten med krydderier. Så hælder du linser og spinat sammen, koger 6-7 minutter, og så er der serveret.
Brug daal palak som tilbehør til anden mad eller spis det som en sund, mættende og 100% vegansk frokost. Daal palak smager nemlig lige så godt kold som varm.
Hos vores lokale etniske butik havde vi fået fat i en stor, billig pose blandede linser. Hvide, gule, grønne, orange. Især de gule linser skal have lang tid, før de er møre. Inderne koger dem typisk 10 minutter i en trykkoger. Vi kogte dem 30 minutter i en almindelig gryde.
Hvis du kun bruger fx røde linser (som altså er orange), er kogetiden kun 20 minutter). Husk i øvrigt altid at skylle linser før brug. Du kan også lægge dem i blød en times tid; det forkorter kogetiden.
Der skal naturligvis chili i en daal palak. Inderne foretrækker retten relativt hot og bruger ofte et par hele tørrede, røde chilier. Vi brugte nogle små gule frækkerter ude fra chiliplanten på terrassen og fik dejlig sved på panden, men hvis du holder dig til opskriftens dosis af chiliflager, vil du ikke blive forskrækket.
Spicy Twists version af daal palak er ret fast i det. Nogle foretrækker en lidt mere flydende konsistens – i så fald tilfører du blot mere vand mod slutningen. Easy-peasy.
Se også vores opskrift på ’almindelig’ daal, krydret indisk linseret.
Ingredienser
2 dl blandede linser | |
5 dl vand | |
3 spsk. olie | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
20 g ingefær | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
200 g frisk spinat |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl linserne og sæt dem over i en gryde med vandet |
2
Færdig
|
Småkog under låg 20-30 minutter afhængigt af, hvilke linser du bruger |
3
Færdig
|
I en anden gryder steget du finthakket løg i olien ved lav varme, til løgene er blanke - 10 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt revet hvidløg og revet ingefær samt de knuste krydderier og steg med 1 minut |
5
Færdig
|
Skru op for varmen og tilsæt spinatbladene - steg med, til bladene falder sammen |
6
Færdig
|
Tilsæt de kogte linser (der gerne må være kogt lidt ud) og evt. lidt mere vand, så retten ikke brænder på |
7
Færdig
|
Kog linser og spinat sammen under låg ved lav varme i 6-7 minutter |