Opskrift: Krydret indisk linseret (daal)
med røde linser, ingefær og koriander

0 0
Opskrift: Krydret indisk linseret (daal)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
150 g røde linser
1 spsk. frisk ingefær, finthakket
2 spsk. hvidløg, finthakket
4 spsk. olie
1.5 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. kardemomme, knust
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
Kogende vand
Frisk koriander

En vellykket daal kan forvandle os alle sammen til vegetarer

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når man har rejst lidt rundt i Indien – eller shoppet rundt mellem forskellige indiske restauranter – indser man, at daal (eller dhal) kan tilberedes på så mange forskellige måder, at man næsten ikke kan smage, at det er den samme ret.

Nogen bruger tomat i, andre gør ikke. Nogen bruger røde linser, andre grønne linser. Nogen koger linserne helt ud, andre bevarer biddet i linserne, atter andre serverer dem som en slags suppe.

Fællesnævneren er dog som regel, at retten smager sindssygt godt, og at både børn og voksne guffer den med lige stor fornøjelse.

Vores opskrift er inspireret af et besøg i Goa for en del år siden. Her brugte de gode hinduer røde linser, som man kogte til en løs, krydret grød. Mums! Først på det tidspunkt forstod vi af hjertet, hvorfor nogle mennesker kan leve et helt liv som vegetarer.

Daal kan bruges som tilbehør til andre retter eller som selvstændig (frokost)ret med godt brød til. Gerne det indiske fladbrød, naan.

PS. Du kan også bruge grønne (Puy) linser til daal.

Ingredienser

Antal personer:
150 g røde linser
1 spsk. frisk ingefær, finthakket
2 spsk. hvidløg, finthakket
4 spsk. olie
1.5 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. kardemomme, knust
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
Kogende vand
Frisk koriander
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg ingefær og hvidløg et par minutter i olien, uden at det tager farve

2
Færdig

Tilsæt de øvrige krydderier og steg med 1 minuts tid

3
Færdig

Tilsæt linserne og vend rundt i krydderblandingen

4
Færdig

Hæld kogende vand over, til det dækker - og lidt til

5
Færdig

Kog roligt, først under låg, til sidst uden låg, til det meste af vandet er fordampet

6
Færdig

Linserne skal nu være som en lind grød

7
Færdig

Server med en ordentlig dusk frisk koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Spidskålsalat med yoghurtdressing
forrige
Opskrift: Spidskålsalat med yoghurtdressing
Opskrift: Karrystegt kylling
næste
Opskrift: Karrystegt kylling
Spidskålsalat med yoghurtdressing
forrige
Opskrift: Spidskålsalat med yoghurtdressing
Opskrift: Karrystegt kylling
næste
Opskrift: Karrystegt kylling

Tilføj Din Kommentar