Ingredienser
-
150 g røde linser
-
1 spsk. frisk ingefær, finthakket
-
2 spsk. hvidløg, finthakket
-
4 spsk. olie
-
1.5 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. kardemomme, knust
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. salt
-
Kogende vand
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Når man har rejst lidt rundt i Indien – eller shoppet rundt mellem forskellige indiske restauranter – indser man, at daal (eller dhal) kan tilberedes på så mange forskellige måder, at man næsten ikke kan smage, at det er den samme ret.
Nogen bruger tomat i, andre gør ikke. Nogen bruger røde linser, andre grønne linser. Nogen koger linserne helt ud, andre bevarer biddet i linserne, atter andre serverer dem som en slags suppe.
Fællesnævneren er dog som regel, at retten smager sindssygt godt, og at både børn og voksne guffer den med lige stor fornøjelse.
Vores opskrift er inspireret af et besøg i Goa for en del år siden. Her brugte de gode hinduer røde linser, som man kogte til en løs, krydret grød. Mums! Først på det tidspunkt forstod vi af hjertet, hvorfor nogle mennesker kan leve et helt liv som vegetarer.
Daal kan bruges som tilbehør til andre retter eller som selvstændig (frokost)ret med godt brød til. Gerne det indiske fladbrød, naan.
PS. Du kan også bruge grønne (Puy) linser til daal.
Ingredienser
150 g røde linser | |
1 spsk. frisk ingefær, finthakket | |
2 spsk. hvidløg, finthakket | |
4 spsk. olie | |
1.5 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. kardemomme, knust | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. salt | |
Kogende vand | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg ingefær og hvidløg et par minutter i olien, uden at det tager farve |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige krydderier og steg med 1 minuts tid |
3
Færdig
|
Tilsæt linserne og vend rundt i krydderblandingen |
4
Færdig
|
Hæld kogende vand over, til det dækker - og lidt til |
5
Færdig
|
Kog roligt, først under låg, til sidst uden låg, til det meste af vandet er fordampet |
6
Færdig
|
Linserne skal nu være som en lind grød |
7
Færdig
|
Server med en ordentlig dusk frisk koriander |