• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg

Opskrift: Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg
Mumset & mættende salat - vegansk & klimarigtig

0 0
Opskrift: Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kogte kikærter
400 g tørre kikærter
Vand
1 spsk. salt
4 laurbærblade
Bagte tomater og løg
6 løg
300 g tomater
Olie
Salt
Hummus-dressing
150 g kogte kikærter
2 dl kogelage fra kikærter
2 spsk. tahin
2 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Desuden
1 rødløg
1 æble
1 agurk
Persille
Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Kogte kikærter

  • Bagte tomater og løg

  • Hummus-dressing

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Tanken om kødløse dage er næsten ikke til at bære for mange mennesker på vores breddegrader. I Indien derimod lever næsten 1 milliard mennesker vegetarisk hver eneste dag – og de spiser mindst lige så lækkert, som vi gør.

Det handler naturligvis om at forvandle grøntsagerne til mumsede retter fyldt med dejlige smage, som tilfredsstiller smagsløgene lige så meget, som kød gør.

Denne kikærtesalat gør i dén grad tricket. Især hvis du koger kikærterne selv og får en virkelig god kogelage, som vil gøre hummussen ekstra lækker. Men i en snæver vending kan du naturligvis sagtens bruge kikærter på dåse inkl. den lage, de ligger i.

Kikærtesalaten er ikke spor svær at lave; den kræver bare lidt forberedelse:

  • De tørre kikærter skal først udblødes i 10-12 timer – og herefter koges 45 minutter i frisk vand tilsat salt og laurbærblade (ud af 400 g tørre kikærter kommer der næsten 1 kg kogte kikærter)
  • Tomater og halve løg skal bages ved lav varme i 90 minutter, til begge dele er bløde og søde
    Dressingen er det, der gør denne salat så mumset og cremet. Det er en lidt tyndere udgave af en god hummus. Hvis salaten skal være lidt hurtigere at lave, kan du naturligvis købe en færdig hummus og røre tyndere med kogelage fra kikærterne.

De øvrige salatingredienser kan være lige præcis de rå grøntsager, du foretrækker og/eller har liggende i køleskabet. Vi havde tilfældigvis æble, agurk og (mere) løg samt lidt bredbladet persille.

Dagens kikærtesalat burde kunne mætte 4 mennesker. Hvis du er i tvivl, kan du altid lige stege en omgang nemme indiske naan-brød på panden.

Bortset fra yoghurten i naan-brødene er denne opskrift 100% vegansk. Og 100% klimarigtig. Og megasund.

Ingredienser

Antal personer:
Kogte kikærter
400 g tørre kikærter
Vand
1 spsk. salt
4 laurbærblade
Bagte tomater og løg
6 løg
300 g tomater
Olie
Salt
Hummus-dressing
150 g kogte kikærter
2 dl kogelage fra kikærter
2 spsk. tahin
2 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Desuden
1 rødløg
1 æble
1 agurk
Persille
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kogte kikærter

Overhæld de tørre kikærter med rigeligt koldt vand og lad dem udbløde 10-12 timer - kikærterne suger masser af vand og vokser til dobbelt størrelse

Kassér udblødningsvandet, hæld frisk vand over kikærterne og bring i kog

Skum vandet, tilsæt salt og laurbærblade og lad småkoge under låg i 45 minutter

Hvis der er tid, så lad gerne kikærterne stå og trække videre i kogevandet så længe som muligt

2
Færdig

Bagte tomater og løg

Skyl tomaterne og halvér løgene uden at skrælle dem

Smør et stort ildfast fad med olie, drys med lidt salt og anbring tomater samt løg med skærefladen nedad i fadet

Bag 90 minutter på næstnederste rille i ovnen ved 150 grader - du behøver ikke tænde ovnen først

3
Færdig

Hummus-dressing

Blend alle ingredienser til en cremet dressing

4
Færdig

Færdiggøring

Kassér resten af kogevandet fra kikærterne og hæld dem i en pæn skål

Befri de bagte løg for skaller, skær løg og tomater i grove stykker og hæld ned til kikærterne

Snit rødløg, æble og agurk i mundrette stykker, hak persillen groft og hæld det hele i salatskålen

Bland alting med dressingen og servér med det samme eller lad salaten stå og trække

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kylling-til-jul
forrige
Opskrift: Pragtfuld kylling til jul
Indisk daal med spinat - daal palak
næste
Opskrift: Indisk daal med spinat – daal palak
Kylling-til-jul
forrige
Opskrift: Pragtfuld kylling til jul
Indisk daal med spinat - daal palak
næste
Opskrift: Indisk daal med spinat – daal palak

Tilføj Din Kommentar