Opskrift: Indisk daal med spinat – daal palak
Hyggeligt tilbehør til al slags mad - eller sund vegansk frokost

0 0
Opskrift: Indisk daal med spinat – daal palak

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 dl blandede linser
5 dl vand
3 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
200 g frisk spinat
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Indisk er et herligt nemt sprog: Daal betyder bælgfrugter (fx linser), og palak betyder spinat. Daal palak er altså linser med spinat.

Daal palak smager vidunderligt, og i forhold til meget andet indisk mad, er det forholdsvis enkelt at lave. I én gryde koger du linserne meget møre. I en anden gryde sauterer du spinaten med krydderier. Så hælder du linser og spinat sammen, koger 6-7 minutter, og så er der serveret.

Brug daal palak som tilbehør til anden mad eller spis det som en sund, mættende og 100% vegansk frokost. Daal palak smager nemlig lige så godt kold som varm.

Hos vores lokale etniske butik havde vi fået fat i en stor, billig pose blandede linser. Hvide, gule, grønne, orange. Især de gule linser skal have lang tid, før de er møre. Inderne koger dem typisk 10 minutter i en trykkoger. Vi kogte dem 30 minutter i en almindelig gryde.

Hvis du kun bruger fx røde linser (som altså er orange), er kogetiden kun 20 minutter). Husk i øvrigt altid at skylle linser før brug. Du kan også lægge dem i blød en times tid; det forkorter kogetiden.

Der skal naturligvis chili i en daal palak. Inderne foretrækker retten relativt hot og bruger ofte et par hele tørrede, røde chilier. Vi brugte nogle små gule frækkerter ude fra chiliplanten på terrassen og fik dejlig sved på panden, men hvis du holder dig til opskriftens dosis af chiliflager, vil du ikke blive forskrækket.

Spicy Twists version af daal palak er ret fast i det. Nogle foretrækker en lidt mere flydende konsistens – i så fald tilfører du blot mere vand mod slutningen. Easy-peasy.

Se også vores opskrift på ’almindelig’ daal, krydret indisk linseret.

Ingredienser

Antal personer:
2 dl blandede linser
5 dl vand
3 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
200 g frisk spinat
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl linserne og sæt dem over i en gryde med vandet

2
Færdig

Småkog under låg 20-30 minutter afhængigt af, hvilke linser du bruger

3
Færdig

I en anden gryder steget du finthakket løg i olien ved lav varme, til løgene er blanke - 10 minutter

4
Færdig

Tilsæt revet hvidløg og revet ingefær samt de knuste krydderier og steg med 1 minut

5
Færdig

Skru op for varmen og tilsæt spinatbladene - steg med, til bladene falder sammen

6
Færdig

Tilsæt de kogte linser (der gerne må være kogt lidt ud) og evt. lidt mere vand, så retten ikke brænder på

7
Færdig

Kog linser og spinat sammen under låg ved lav varme i 6-7 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg
forrige
Opskrift: Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg
Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
næste
Opskrift: Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg
forrige
Opskrift: Kikærtesalat med hummus-dressing, bagte tomater og løg
Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
næste
Opskrift: Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)

Tilføj Din Kommentar