Opskrift: Indisk gulerodssuppe med kylling
- kardemomme, stjerneanis og spidskommen

0 0
Opskrift: Indisk gulerodssuppe med kylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
15 kardemommekapsler, de knuste korn
1 stjerneanis, knust
1.5 tsk. spidskommen, knust
1 chili, finthakket
1 tsk. salt
750 g gulerødder, i tykke skiver
7.5 dl bouillon
3 spsk. citronsaft
3 spsk. piskefløde
1 citron, den revne skal
3 spsk. olie
400 g kyllingefilet i tern
Salt, peber

Spændende gulerodssuppe, der er i familie med indisk daal

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Gulerødder bliver søde af kogning. En traditionel gulerodssuppe er derfor temmelig sød – og ikke så forfærdeligt meget andet. En ret uinteressant smagsoplevelse.

Der skal krydderier og syre til at gøre en gulerodssuppe sjov at spise. Og her egner de varme, indiske krydderier sig fortræffeligt: Kardemomme, stjerneanis, spidskommen. Suppleret af chili og hvidløg. Forstærket af citron – saft og skal. Og med bløde kyllingestykker som prikken over i’et.

Pludselig står du med en middagsret, der dufter af en bedre indisk restaurant og smager endnu bedre. Lidt i retning af den skønne linseret daal.

Som tilbehør til indisk gulerodssuppe kan du servere naan eller andre typer fladbrød.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
15 kardemommekapsler, de knuste korn
1 stjerneanis, knust
1.5 tsk. spidskommen, knust
1 chili, finthakket
1 tsk. salt
750 g gulerødder, i tykke skiver
7.5 dl bouillon
3 spsk. citronsaft
3 spsk. piskefløde
1 citron, den revne skal
3 spsk. olie
400 g kyllingefilet i tern
Salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Steg løg og hvidløg blanke i olien

2
Færdig

Lad krydderierne stege med 1 minut

3
Færdig

Lad gulerødderne stege med 3 minutter

4
Færdig

Tilsæt bouillon, citronsaft og fløde og kog ved lav varme i 20 minutter

5
Færdig

Blend suppen og smag til citronskal

6
Færdig

Steg kyllingestykkerne 3-4 minutter i olien og smag til med salt og peber

7
Færdig

Servér suppen med kyllingestykkerne ved siden af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

De bedste flødekartofler
forrige
Opskrift: De bedste flødekartofler
Indisk vegetar gryderet
næste
Opskrift: Indisk vegetar gryderet
De bedste flødekartofler
forrige
Opskrift: De bedste flødekartofler
Indisk vegetar gryderet
næste
Opskrift: Indisk vegetar gryderet

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here