Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg, finthakket
-
3 fed hvidløg, finthakket
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 stjerneanis, knust
-
1.5 tsk. spidskommen, knust
-
1 chili, finthakket
-
1 tsk. salt
-
750 g gulerødder, i tykke skiver
-
7.5 dl bouillon
-
3 spsk. citronsaft
-
3 spsk. piskefløde
-
1 citron, den revne skal
-
3 spsk. olie
-
400 g kyllingefilet i tern
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Gulerødder bliver søde af kogning. En traditionel gulerodssuppe er derfor temmelig sød – og ikke så forfærdeligt meget andet. En ret uinteressant smagsoplevelse.
Der skal krydderier og syre til at gøre en gulerodssuppe sjov at spise. Og her egner de varme, indiske krydderier sig fortræffeligt: Kardemomme, stjerneanis, spidskommen. Suppleret af chili og hvidløg. Forstærket af citron – saft og skal. Og med bløde kyllingestykker som prikken over i’et.
Pludselig står du med en middagsret, der dufter af en bedre indisk restaurant og smager endnu bedre. Lidt i retning af den skønne linseret daal.
Som tilbehør til indisk gulerodssuppe kan du servere naan eller andre typer fladbrød.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg, finthakket | |
3 fed hvidløg, finthakket | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 stjerneanis, knust | |
1.5 tsk. spidskommen, knust | |
1 chili, finthakket | |
1 tsk. salt | |
750 g gulerødder, i tykke skiver | |
7.5 dl bouillon | |
3 spsk. citronsaft | |
3 spsk. piskefløde | |
1 citron, den revne skal | |
3 spsk. olie | |
400 g kyllingefilet i tern | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg løg og hvidløg blanke i olien |
2
Færdig
|
Lad krydderierne stege med 1 minut |
3
Færdig
|
Lad gulerødderne stege med 3 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt bouillon, citronsaft og fløde og kog ved lav varme i 20 minutter |
5
Færdig
|
Blend suppen og smag til citronskal |
6
Færdig
|
Steg kyllingestykkerne 3-4 minutter i olien og smag til med salt og peber |
7
Færdig
|
Servér suppen med kyllingestykkerne ved siden af |