Opskrift: Indisk vegetar gryderet
med karry, kikærter og kartofler

0 0
Opskrift: Indisk vegetar gryderet

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Indisk vegetar gryderet
3 spsk. olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. karry
20 kardemommekapsler, knust
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. gurkemeje
1 kg kartofler, i mundrette stykker
7 dl grøntsagsbouillon (eller kogevand)
3 spsk. olie
4 spsk. mel
500 g kogte kikærter
1 bdt. forårsløg, snittet
250 g cherrytomater, halveret
Bagt hokkaido græskar
1 hokkaido græskar
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
1 stjerneanis, knust
1 tsk. fennikelfrø, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Smager som at besøge en bedre indisk restaurant

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Indisk vegetar gryderet

  • Bagt hokkaido græskar

Et par ord om vores opskrift

Del

En ægte indisk curry består ofte af flere småretter samt en hovedret med en sovs, hvori indgår mange af de krydderier, vi forbinder med karry: Gurkemeje, spidskommen, korianderfrø, chili…

Blandingskrydderiet karry er virkeligheden en britisk opfindelse og bruges ikke i Indien. Inderne laver deres egne krydderisammensætninger, fx garam masala.

Som i mange andre asiatiske lande spises der meget lidt kød i Indien. Det har både økonomiske og religiøse årsager, men hovedsagen er, at kombinationen af mange grøntsager og mange krydderier faktisk er utroligt sundt. Sådan burde alle mennesker spise, og heldigvis er det en trend, der lige nu skyller ind over Vesten.

Vi har lavet en indisk curry med en vegetar gryderet og bagt hokkaido græskar som tilbehør. Intet kød, intet smør, ingen yoghurt, men masser af sund, grøn velsmag i stedet. Hvis du er frisk på en 100% vegetarisk dag, kan vi anbefale at supplere med en myntekrydret raita og et fad friskbagte naanbrød, i begge dele indgår yoghurt.

Her på Spicy Twist koger vi selv vores kikærter, da det er både billigt og bæredygtigt. Og så kan du desuden bruge kogevandet i retten, især hvis du på forhånd har krydret vandet med lidt salt og laurbærblade eller løvstikke. Ellers brug et par dåser færdigkogte kikærter, hvor den drænede vægt er ca. 250 g kikærter pr dåse.

Sådan koger du sine egne kikærter: Dæk de tørre kikærter med dobbelt så meget vand og udblød i mindst 8 timer, fx natten over. Kassér vandet! Hæld frisk vand over og kog kikærterne 40-45 minutter med 1 spsk. salt og 4-5 laurbærblade, sværere er det ikke.

Ingredienser

Antal personer:
Indisk vegetar gryderet
3 spsk. olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. karry
20 kardemommekapsler, knust
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. gurkemeje
1 kg kartofler, i mundrette stykker
7 dl grøntsagsbouillon (eller kogevand)
3 spsk. olie
4 spsk. mel
500 g kogte kikærter
1 bdt. forårsløg, snittet
250 g cherrytomater, halveret
Bagt hokkaido græskar
1 hokkaido græskar
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
1 stjerneanis, knust
1 tsk. fennikelfrø, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Indisk vegetar gryderet

Varm olien op i en gryde og steg langsomt løg og hvidløg blanke - mindst 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 2-3 minutter - det skal dufte kraftigt

3
Færdig

Tilsæt kartoffelstykker og vend godt rundt i blandingen

4
Færdig

Hæld bouillon over og småkog 15 minutter under låg

5
Færdig

Ælt olie og mel sammen til en vegansk “smørbolle” og rør ud i retten

6
Færdig

Tilsæt de kogte kikærter og småkog 5 minutter

7
Færdig

Tilsæt forårsløg og tomater og kog med 2 minutter

8
Færdig

Bagt hokkaido græskar

Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud

9
Færdig

Skær græskarret ud i grove stykker og vend med citron, olie og krydderier

10
Færdig

Bag græskarstykkerne 20 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 g varm ovn

11
Færdig

Servér det bagte græskar som tilbehør til vegetar gryderetten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Indisk gulerodssuppe med kylling
forrige
Opskrift: Indisk gulerodssuppe med kylling
Glaserede rødbeder
næste
Opskrift: Glaserede rødbeder
Indisk gulerodssuppe med kylling
forrige
Opskrift: Indisk gulerodssuppe med kylling
Glaserede rødbeder
næste
Opskrift: Glaserede rødbeder

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here