Ingredienser
-
2 tykke skaftkoteletter
-
Karrymarinade
-
20 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
1 spsk. olie
-
1 spsk. citronsaft
-
2 tsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Indrømmet, det er nok begrænset, hvor mange grillede skaftkoteletter der bliver spist i Indien. Her er millioner af mennesker overbeviste vegetarer eller for fattige til at spise kød; carnivorerne foretrækker kylling, ged og lam.
Men krydderierne i marinaden, der er baseret på yoghurt, vil enhver inder nikke genkendende til: Karry, spidskommen, korianderfrø, ingefær… Ideen om at langtidsmarinere kød i yoghurt og krydderier kendes fx også fra den ærkeindiske specialitet, tandoori-kylling.
Efter mindst 4 timers marinering (gerne meget længere) og en tur på grillen bliver de tykke skaftkoteletter englemøre og drivende saftige. Vi tør uden tøven love dig nogle af de bedste koteletter, du nogen sinde har smagt.
På grillen skal skaftkoteletterne først have 10 minutters indirekte varme og derefter ristes grundigt af direkte over de glødende briketter. Fremgangsmåden er den samme på en gasgrill.
Vælger du at stege dine indiske skaftkoteletter på en pande, så giv dem på samme måde 10 minutters svag varme under låg. Skru herefter op for panden og steg koteletterne sprøde ved høj varme. 3-4 minutter på hver side.
Du kan finde alt muligt lækkert tilbehør til koteletter her på siden. Vi kogte nogle røde ris og stegte løg, peberfrugt og gulerødder ved siden af. Den overskydende marinade fra koteletterne udgjorde krydringen sammen med noget mere revet ingefær. Mums for et måltid.
Ingredienser
2 tykke skaftkoteletter | |
Karrymarinade |
|
20 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
1 spsk. olie | |
1 spsk. citronsaft | |
2 tsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser til marinaden og hæld i en frysepose |
2
Færdig
|
Få fedtet koteletterne godt ind i marinaden nede i posen |
3
Færdig
|
Lad marinere mindst 4 timer, gerne 1 døgn |
4
Færdig
|
Tag ud af køleskabet 1 time før grillning |
5
Færdig
|
Skrab det meste marinade af koteletterne - gem evt. overskydende marinade til at stege med dit tilbehør |
6
Færdig
|
Grill koteletterne 10 minutter ved indirekte varme |
7
Færdig
|
Grill koteletterne 3-4 minutter på hver side direkte over de glødende briketter |