Opskrift: Hjemmelavet tandoorikylling på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 hel kylling
5 dl yoghurt
1 citron, saft og skal
0.5 dl olie
20 g frisk ingefær, revet
3 fed hvidløg, knust
20 sorte peberkorn
5 nelliker
20 kardemommekapsler, kornene
1 spsk. kanel
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. paprika
1.5 spsk. salt
1 tsk. chiliflager

Opskrift: Hjemmelavet tandoorikylling på grill

med yoghurt og en masse dejlige krydderier

Prøv en eksotisk kylling, der smager præcis som på indiske restauranter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En tandoor er et af de mest anvendte køkkenredskaber i Nordindien og Pakistan. Det er en cylinderformet, trækulsfyret ovn, som udvikler meget høje temperaturer og derfor er velegnet til at lynstege fladbrød som naan og chapati – og kød og fisk, som skal have en sprød overflade og et saftigt indre.

I mangel på en tandoor må vi tage til takke med vores gode, gamle kuglegrill eller en almindelig ovn. I kuglegrillen lægger vi de glødende briketter i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. I en ovn skal du beregne stegetiden til ca. 40 minutter ved 200 grader.

Der er mange krydderier i retten, der er mindst 6 timers marineringstid, og du får grisede fingre flere gange undervejs. Det er kort sagt ikke verdens nemmeste projekt at lave en tandoorikylling fra grunden. Men gør det alligevel: Det er alle anstrengelserne værd. Det krydrede fjerkræ smager simpelt hen himmelsk godt. Du vil opleve det som at gå på en bedre indisk restaurant.

Som tilbehør til din tandoorikylling kan du servere de nemme, indiske fladbrød naan og en sprød raita-salat. Og måske en mangolassi i stedet for øl eller vin.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Del kyllingen i 8-10 stykker

2
Færdig

Knus de krydderier, der skal knuses, og rør alle ingredienser sammen i en passende skål

3
Færdig

Sørg for at få moslet alle kyllingestykker grundigt ind i den tykke marinade - du undgår næppe fedtede fingre

4
Færdig

Marinér kyllingen i mindst 6 timer, gerne 24 timer - start aftenen før eller senest morgenen inden servering

5
Færdig

Brug fingrene til at fjerne overskydende marinade - men kyllingestykkerne skal stadig være godt indsmurte

6
Færdig

Steg kyllingen mør 35 minutter på indirekte grill – og bagefter sprød 5-10 minutter på direkte grill - pas på, den ikke brænder på

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: 1 liter læskende iste
forrige
Opskrift: 1 liter læskende iste
Opskrift: Lækker pastasalat til grillmaden
næste
Opskrift: Lækker pastasalat til grillmaden
Opskrift: 1 liter læskende iste
forrige
Opskrift: 1 liter læskende iste
Opskrift: Lækker pastasalat til grillmaden
næste
Opskrift: Lækker pastasalat til grillmaden

Tilføj Din Kommentar