Ingredienser
-
1 blomkål
-
75 g parmesan, revet
-
4 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. timian
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Ingen kan som italienere få en masse velsmag ud af helt almindelige, billige grøntsager tilsat ganske få andre ingredienser.
Se her, hvad der sker, når madkunstnerne fra støvlelandet har haft et ganske ordinært blomkålshoved under behandling. Alene navnet er fantastisk.
“Cavolfiore al parmigiano” hedder denne beskedne, men ubegribeligt skønne ret. Forestil dig Alfredo udtale disse tre ord, mens han fægter med arme og ben og smiler over hele 5-øren.
I Danmark ville vi sikkert bare lægge ansigtet i neutrale folder og sige: “Værsgo, blomkål med parmesan. Var der andet?”
Mamma mia, hvor smager blomkål godt, når det lige får en tur i ovnen med olivenolie, parmesan, hvidløg og timian. Først skal det dog lige et par minutter i kogende vand, derefter 20 minutter i ovnen ved 200 grader
Servér blomkål med parmesan som tilbehør til alle mulige fiske- og stegeretter. Fx frikadeller med soltørrede tomater og en italiensk tomatsalat (caprese).
PS. Det påstås, at man også kan lave denne ret med broccoli. Vi har ikke selv prøvet det, men hører gerne fra dig, hvis du hopper ud i det.
Ingredienser
1 blomkål | |
75 g parmesan, revet | |
4 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. timian | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær blomkålen i buketter, skær stokken i samme størrelser |
2
Færdig
|
Hæld blomkålen i kogende, letsaltet vand og kog 4 minutter - skyl straks herefter i koldt vand |
3
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i stor frysepose, blæs den op og ryst rundt, så alt bliver perfekt blandet |
4
Færdig
|
Bag blomkålen 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |