Opskrift: Italiensk blomkål med parmesan
- hvidløg og timian

0 0
Opskrift: Italiensk blomkål med parmesan

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkål
75 g parmesan, revet
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
0.5 tsk. salt, peber

Tænk, at blomkål i ovn kan smage så godt

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Ingen kan som italienere få en masse velsmag ud af helt almindelige, billige grøntsager tilsat ganske få andre ingredienser.

Se her, hvad der sker, når madkunstnerne fra støvlelandet har haft et ganske ordinært blomkålshoved under behandling. Alene navnet er fantastisk.

“Cavolfiore al parmigiano” hedder denne beskedne, men ubegribeligt skønne ret. Forestil dig Alfredo udtale disse tre ord, mens han fægter med arme og ben og smiler over hele 5-øren.

I Danmark ville vi sikkert bare lægge ansigtet i neutrale folder og sige: “Værsgo, blomkål med parmesan. Var der andet?”

Mamma mia, hvor smager blomkål godt, når det lige får en tur i ovnen med olivenolie, parmesan, hvidløg og timian. Først skal det dog lige et par minutter i kogende vand, derefter 20 minutter i ovnen ved 200 grader

Servér blomkål med parmesan som tilbehør til alle mulige fiske- og stegeretter. Fx frikadeller med soltørrede tomater og en italiensk tomatsalat (caprese).

PS. Det påstås, at man også kan lave denne ret med broccoli. Vi har ikke selv prøvet det, men hører gerne fra dig, hvis du hopper ud i det.

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkål
75 g parmesan, revet
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
0.5 tsk. salt, peber
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær blomkålen i buketter, skær stokken i samme størrelser

2
Færdig

Hæld blomkålen i kogende, letsaltet vand og kog 4 minutter - skyl straks herefter i koldt vand

3
Færdig

Hæld alle ingredienser i stor frysepose, blæs den op og ryst rundt, så alt bliver perfekt blandet

4
Færdig

Bag blomkålen 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mexicansk taco suppe
forrige
Opskrift: Mexicansk taco suppe
Opskrift: Italienske fyldte koteletter
næste
Opskrift: Italienske fyldte koteletter
Opskrift: Mexicansk taco suppe
forrige
Opskrift: Mexicansk taco suppe
Opskrift: Italienske fyldte koteletter
næste
Opskrift: Italienske fyldte koteletter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here