Opskrift: Frikadeller med soltørret tomat
- hvidløg og rosmarin

0 0
Opskrift: Frikadeller med soltørret tomat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket kalv/flæsk
2 mellemstore løg, revet
2 fed hvidløg, revet
100 g soltørrede tomater, finthakket
2 æg
2 spsk. havregryn
2 spsk. yoghurt
1 spsk. rosmarin, finthakket
15 peberkorn, knust
1 tsk. salt
25 g smør
4 spsk. olie

Giv dine frikadeller et dejligt strejf af Italien

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Frikadeller er uden tvivl en af danskernes nationalretter. Vi elsker vores frikadeller, som mormor lavede dem af hakket kalv/flæsk (eller bare flæsk), løg og alle de andre gode sager.

Sjovt nok elsker svenskerne deres kötbullar lige så højt, og tager du til de engelsksprogede lande, står der ganske ofte meat balls på menuen. For ikke at tale om keftedes, græske frikadeller. I Italien laver de skam også en slags italienske kødboller, som de naturligvis spiser med pasta og tomatsovs. Tænk bare på Lady og Vagabonden!

Det vil ikke være helt korrekt at hævde, at denne opskrift er baseret på en traditionel italiensk ret. Men – når du rører soltørrede tomater, hvidløg og rosmarin i din frikadellefars, så SMAGER det altså af Italien.

Som tilbehør til frikadeller med soltørret tomat og rosmarin kan du sagtens servere en omgang pasta med italiensk tomatsovs (sugo). Men hvorfor ikke prøve en omgang sprøde ovnkartofler “Italiano”, hvor du både får sprøde kartofler og dejlig sovs i ét…?

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket kalv/flæsk
2 mellemstore løg, revet
2 fed hvidløg, revet
100 g soltørrede tomater, finthakket
2 æg
2 spsk. havregryn
2 spsk. yoghurt
1 spsk. rosmarin, finthakket
15 peberkorn, knust
1 tsk. salt
25 g smør
4 spsk. olie
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser (minus fedtstof) hurtigt sammen til en fugtig fars

2
Færdig

Lad farsen hvile køligt i 30 minutter

3
Færdig

Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade

4
Færdig

Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden

5
Færdig

Steg frikadellerne ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof 5-7 minutter på hver side

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
forrige
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
Opskrift: Kartoffelsalat af søde kartofler
næste
Opskrift: Kartoffelsalat af søde kartofler
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
forrige
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
Opskrift: Kartoffelsalat af søde kartofler
næste
Opskrift: Kartoffelsalat af søde kartofler

Tilføj Din Kommentar