Ingredienser
-
400 g hakket kalv/flæsk
-
2 mellemstore løg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
100 g soltørrede tomater, finthakket
-
2 æg
-
2 spsk. havregryn
-
2 spsk. yoghurt
-
1 spsk. rosmarin, finthakket
-
15 peberkorn, knust
-
1 tsk. salt
-
25 g smør
-
4 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Frikadeller er uden tvivl en af danskernes nationalretter. Vi elsker vores frikadeller, som mormor lavede dem af hakket kalv/flæsk (eller bare flæsk), løg og alle de andre gode sager.
Sjovt nok elsker svenskerne deres kötbullar lige så højt, og tager du til de engelsksprogede lande, står der ganske ofte meat balls på menuen. For ikke at tale om keftedes, græske frikadeller. I Italien laver de skam også en slags italienske kødboller, som de naturligvis spiser med pasta og tomatsovs. Tænk bare på Lady og Vagabonden!
Det vil ikke være helt korrekt at hævde, at denne opskrift er baseret på en traditionel italiensk ret. Men – når du rører soltørrede tomater, hvidløg og rosmarin i din frikadellefars, så SMAGER det altså af Italien.
Som tilbehør til frikadeller med soltørret tomat og rosmarin kan du sagtens servere en omgang pasta med italiensk tomatsovs (sugo). Men hvorfor ikke prøve en omgang sprøde ovnkartofler “Italiano”, hvor du både får sprøde kartofler og dejlig sovs i ét…?
Ingredienser
400 g hakket kalv/flæsk | |
2 mellemstore løg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
100 g soltørrede tomater, finthakket | |
2 æg | |
2 spsk. havregryn | |
2 spsk. yoghurt | |
1 spsk. rosmarin, finthakket | |
15 peberkorn, knust | |
1 tsk. salt | |
25 g smør | |
4 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus fedtstof) hurtigt sammen til en fugtig fars |
2
Færdig
|
Lad farsen hvile køligt i 30 minutter |
3
Færdig
|
Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade |
4
Færdig
|
Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden |
5
Færdig
|
Steg frikadellerne ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof 5-7 minutter på hver side |