Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
2 spsk. olie
-
1 tsk. salt
-
500 g kalkunbryst
-
1 spsk. paprika
-
1 spsk. spidskommen, knust
-
1 spsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
Tomater
-
Blomkålspure
-
1 blomkål
-
100 g cremefraiche
-
1 dl kogevand
-
1 tsk. muskat, revet
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Kalkun serveres på vore breddegrader ofte i form af det store, regulære kalkunbryst. Det har den fordel, at du får masser af reelt fuglekød uden ben – og den ulempe, at kødet i sig selv er lige så blegt i smagen, som det ser ud.
Der skal kort sagt krydderier på banen. Masser af krydderier. Men så får du også en dejlig steg af kalkunbryst, der smager som et besøg i de varme lande. Ungarn, for eksempel. For der er paprika, spidskommen og timian på stegen, og det er jo ganske almindelige krydderier i en ægte ungarsk gullasch.
Det krydrede kalkunbryst fortjener en rund og mild smag at spille op til: En blødt cremet blomkålspure med cremefraiche og muskatnød.
Som yderligere tilbehør kan du fx stege nogle kartofler og tomater i ovnen samtidig med kalkunbrystet. Men du kan naturligvis også servere alle mulige andre grøntsager, som du har liggende i fadeburet.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
2 spsk. olie | |
1 tsk. salt | |
500 g kalkunbryst | |
1 spsk. paprika | |
1 spsk. spidskommen, knust | |
1 spsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
Tomater | |
Blomkålspure |
|
1 blomkål | |
100 g cremefraiche | |
1 dl kogevand | |
1 tsk. muskat, revet | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog 10 minutter i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Gem kogevandet til blomkålen |
3
Færdig
|
Vend kartoffelstykkerne med olie og salt og placér på en bageplade med bagepapir |
4
Færdig
|
Vend kalkunbrystet med de øvrige krydderier og placér på bagepladen |
5
Færdig
|
Læg tomaterne ved siden af kartofler og kalkun og bag det hele 35 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Sæt bagepladen et hak op i ovnen og bag 5 minutter mere ved 225 grader |
7
Færdig
|
Skær blomkålshovedet i grove firkanter og kog 10 minutter i det letsaltede kartoffelvand - lad trække 5 minutter |
8
Færdig
|
Si vandet fra - minus 1/2 dl - og mos eller blend blomkålen helt fint med cremefraiche og krydderier |