Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
med paprika, spidskommen og blomkålspure

0 0
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
2 spsk. olie
1 tsk. salt
500 g kalkunbryst
1 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. timian
1.5 tsk. salt
Tomater
Blomkålspure
1 blomkål
100 g cremefraiche
1 dl kogevand
1 tsk. muskat, revet
0.5 tsk. salt
Peber

Det møre kalkunbryst får her et strejf af den ungarske puszta

Ingredienser

  • Blomkålspure

Et par ord om vores opskrift

Del

Kalkun serveres på vore breddegrader ofte i form af det store, regulære kalkunbryst. Det har den fordel, at du får masser af reelt fuglekød uden ben – og den ulempe, at kødet i sig selv er lige så blegt i smagen, som det ser ud.

Der skal kort sagt krydderier på banen. Masser af krydderier. Men så får du også en dejlig steg af kalkunbryst, der smager som et besøg i de varme lande. Ungarn, for eksempel. For der er paprika, spidskommen og timian på stegen, og det er jo ganske almindelige krydderier i en ægte ungarsk gullasch.

Det krydrede kalkunbryst fortjener en rund og mild smag at spille op til: En blødt cremet blomkålspure med cremefraiche og muskatnød.

Som yderligere tilbehør kan du fx stege nogle kartofler og tomater i ovnen samtidig med kalkunbrystet. Men du kan naturligvis også servere alle mulige andre grøntsager, som du har liggende i fadeburet.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
2 spsk. olie
1 tsk. salt
500 g kalkunbryst
1 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. timian
1.5 tsk. salt
Tomater
Blomkålspure
1 blomkål
100 g cremefraiche
1 dl kogevand
1 tsk. muskat, revet
0.5 tsk. salt
Peber
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog 10 minutter i letsaltet vand

2
Færdig

Gem kogevandet til blomkålen

3
Færdig

Vend kartoffelstykkerne med olie og salt og placér på en bageplade med bagepapir

4
Færdig

Vend kalkunbrystet med de øvrige krydderier og placér på bagepladen

5
Færdig

Læg tomaterne ved siden af kartofler og kalkun og bag det hele 35 minutter midt i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Sæt bagepladen et hak op i ovnen og bag 5 minutter mere ved 225 grader

7
Færdig

Skær blomkålshovedet i grove firkanter og kog 10 minutter i det letsaltede kartoffelvand - lad trække 5 minutter

8
Færdig

Si vandet fra - minus 1/2 dl - og mos eller blend blomkålen helt fint med cremefraiche og krydderier

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Cremet vegetar pastaret
forrige
Opskrift: Cremet vegetar pastaret
Opskrift: Farserede porrer af oksefars
næste
Opskrift: Farserede porrer af oksefars
Opskrift: Cremet vegetar pastaret
forrige
Opskrift: Cremet vegetar pastaret
Opskrift: Farserede porrer af oksefars
næste
Opskrift: Farserede porrer af oksefars

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here