Opskrift: Cremet vegetar pastaret
med porrer, svampe og æble

0 0
Opskrift: Cremet vegetar pastaret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g markchampignon
20 g smør
0.5 tsk. salt
250 g pasta
1 æble, i små stykker
Tørret basilikum
Porrecreme
2 porrer
2 fed hvidløg, knust
1 dl fløde
1 dl vand
1 spsk. æbleedikke
1 tsk. salt
Peber

Blid pastaret med efterårets dejlige, danske høstudbytte

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Porrecreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Efteråret bugner af skønne grøntsager og frugter fra de danske marker og nyttehaver. Det er, som om de mange måneder, råvarerne langsomt har fået lov til at udvikle sig, giver dem en mere intens smag.

De gode, dybe smage udnytter vi i denne vegetarret, hvor selv den mest inkarnerede kødspiser må overgive sig. Faktisk smager de langtidsstegte svampe nærmest som små kødstykker, for når al væden er stegt ud af champignonerne, er fornemmelsen af umami i munden meget kraftig.

Den cremede sovs, der smyger sig om pastaen, er porrer kogt i en smule fløde og herefter blendet, så det bliver en helt glat creme. Væk er porrernes skarphed, tilbage er blid velsmag, som selv børn og kræsne mænd vil kunne lide.

En vellykket ret skal foruden alt det bløde og cremede også helst have lidt knas. Det sørger små stykker af de pragtfulde danske efterårsæbler for. Hvis du kan få fat i Gråsten-æbler, er din lykke gjort.

Et drys tørret basilikum giver lige det sidste pift, så vores vegetar pastaret ubesværet kan banke en hvilken som helst ordinær kødsovs af banen. Og så gør det vel ikke noget, at det både er billig og bæredygtig mad?

Ingredienser

Antal personer:
250 g markchampignon
20 g smør
0.5 tsk. salt
250 g pasta
1 æble, i små stykker
Tørret basilikum
Porrecreme
2 porrer
2 fed hvidløg, knust
1 dl fløde
1 dl vand
1 spsk. æbleedikke
1 tsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Start med svampene, der skal have længst tid

2
Færdig

Skær de rensede svampe i halve og steg ved lav varme i smør og salt - mindst 30 minutter, gerne længere

3
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

4
Færdig

Rens porrerne, skær i skiver og kog 7-8 minutter under låg sammen med de øvrige ingredienser

5
Færdig

Blend porrecremen, bland med pastaen og æblestykkerne

6
Færdig

Servér i dybe tallerkener og pynt pastaretten med de stegte svampe og et drys tørret basilikum

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
forrige
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
næste
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
forrige
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
næste
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here