Ingredienser
-
250 g markchampignon
-
20 g smør
-
0.5 tsk. salt
-
250 g pasta
-
1 æble, i små stykker
-
Tørret basilikum
-
Porrecreme
-
2 porrer
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 dl fløde
-
1 dl vand
-
1 spsk. æbleedikke
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Efteråret bugner af skønne grøntsager og frugter fra de danske marker og nyttehaver. Det er, som om de mange måneder, råvarerne langsomt har fået lov til at udvikle sig, giver dem en mere intens smag.
De gode, dybe smage udnytter vi i denne vegetarret, hvor selv den mest inkarnerede kødspiser må overgive sig. Faktisk smager de langtidsstegte svampe nærmest som små kødstykker, for når al væden er stegt ud af champignonerne, er fornemmelsen af umami i munden meget kraftig.
Den cremede sovs, der smyger sig om pastaen, er porrer kogt i en smule fløde og herefter blendet, så det bliver en helt glat creme. Væk er porrernes skarphed, tilbage er blid velsmag, som selv børn og kræsne mænd vil kunne lide.
En vellykket ret skal foruden alt det bløde og cremede også helst have lidt knas. Det sørger små stykker af de pragtfulde danske efterårsæbler for. Hvis du kan få fat i Gråsten-æbler, er din lykke gjort.
Et drys tørret basilikum giver lige det sidste pift, så vores vegetar pastaret ubesværet kan banke en hvilken som helst ordinær kødsovs af banen. Og så gør det vel ikke noget, at det både er billig og bæredygtig mad?
Ingredienser
250 g markchampignon | |
20 g smør | |
0.5 tsk. salt | |
250 g pasta | |
1 æble, i små stykker | |
Tørret basilikum | |
Porrecreme |
|
2 porrer | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 dl fløde | |
1 dl vand | |
1 spsk. æbleedikke | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med svampene, der skal have længst tid |
2
Færdig
|
Skær de rensede svampe i halve og steg ved lav varme i smør og salt - mindst 30 minutter, gerne længere |
3
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
4
Færdig
|
Rens porrerne, skær i skiver og kog 7-8 minutter under låg sammen med de øvrige ingredienser |
5
Færdig
|
Blend porrecremen, bland med pastaen og æblestykkerne |
6
Færdig
|
Servér i dybe tallerkener og pynt pastaretten med de stegte svampe og et drys tørret basilikum |