Ingredienser
-
400 g kalvekød i tern
-
8 dl vand
-
1 stort løg
-
2 tsk. salt
-
5 laurbærblade
-
10 peberkorn, knust
-
Fyld
-
12 hvide asparges
-
4 gulerødder
-
4 spsk. esdragon
-
1 citron, den revne skal
-
Jævning
-
4 spsk. majsstivelse
-
200 g cremefraiche
Et par ord om vores opskrift
Kalvekød er finere i smagen end oksekød og bliver hurtigere mørt. Derfor egner skært kalvekød sig især til gryderetter med lyse sovser og milde, sprøde grøntsager som asparges, gulerødder, grønærter mv.
Kalvekødet i denne milde, velsmagende gryderet kan fx være bov, klump eller tykkam. Køber du kalvekød i tern, vil det ofte være en af disse udskæringer. Retten minder på mange måder om en klassisk kalvefrikassé.
Se vores opskrift på kalvefrikassé
Grøntsagerne kan være hvide og grønne asparges, gulerødder, ærter, bønner, fennikel – ja, alt, hvad dit grønne hjerte begærer, bare smagen ikke er for kraftig. Vi har valgt en helt enkel kombination af løg (som koger 45 minutter sammen med kødet), hvide asparges og gulerødder.
Retten er kogt på vand og jævnet med cremefraiche og majsstivelse. Hvis du har lyst, kan du sagtens erstatte halvdelen af vandet med en halvtør hvidvin (fx riesling). Og mælkeproduktet kan udmærket være fløde. Eller mælk, hvis du vil spare på kalorierne.
Krydringen er enkel, men effektiv: Salt og peber, frisk (eller tørret) esdragon og citronskal. Du kan også forsøge dig med kørvel, løvstikke eller timian.
Som tilbehør til den lækre gryderet med mørt kalvekød og hvide asparges vil en skål små, nypillede kartofler gøre sig fint. Og et glas kølig riesling, forstås.
Ingredienser
400 g kalvekød i tern | |
8 dl vand | |
1 stort løg | |
2 tsk. salt | |
5 laurbærblade | |
10 peberkorn, knust | |
Fyld |
|
12 hvide asparges | |
4 gulerødder | |
4 spsk. esdragon | |
1 citron, den revne skal | |
Jævning |
|
4 spsk. majsstivelse | |
200 g cremefraiche |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt kalvekød og vand over i en passende gryde - skum vandet, når det koger |
2
Færdig
|
Kog kødet 45 minutter ved svag varme under låg sammen med finthakket løg, salt, peber og laurbær |
3
Færdig
|
Skræl de hvide asparges og gulerødder og skær i mindre stykker - rør jævningen sammen |
4
Færdig
|
Rør asparges, gulerødder og jævning sammen med kød og kogevand og kog med i 5-6 minutter uden låg |
5
Færdig
|
Tag gryden af ilden og rør esdragon og citronskal i retten |
6
Færdig
|
Servér rygende varm |