Opskrift: Kalv i esdragon med hvide asparges

0 0
Opskrift: Kalv i esdragon med hvide asparges

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g kalvekød i tern
8 dl vand
1 stort løg
2 tsk. salt
5 laurbærblade
10 peberkorn, knust
Fyld
12 hvide asparges
4 gulerødder
4 spsk. esdragon
1 citron, den revne skal
Jævning
4 spsk. majsstivelse
200 g cremefraiche

Skøn nyfortolkning af den klassiske kalvefrikassé

Ingredienser

  • Fyld

  • Jævning

Et par ord om vores opskrift

Del

Kalvekød er finere i smagen end oksekød og bliver hurtigere mørt. Derfor egner skært kalvekød sig især til gryderetter med lyse sovser og milde, sprøde grøntsager som asparges, gulerødder, grønærter mv.

Kalvekødet i denne milde, velsmagende gryderet kan fx være bov, klump eller tykkam. Køber du kalvekød i tern, vil det ofte være en af disse udskæringer. Retten minder på mange måder om en klassisk kalvefrikassé.

Se vores opskrift på kalvefrikassé

Grøntsagerne kan være hvide og grønne asparges, gulerødder, ærter, bønner, fennikel – ja, alt, hvad dit grønne hjerte begærer, bare smagen ikke er for kraftig. Vi har valgt en helt enkel kombination af løg (som koger 45 minutter sammen med kødet), hvide asparges og gulerødder.

Retten er kogt på vand og jævnet med cremefraiche og majsstivelse. Hvis du har lyst, kan du sagtens erstatte halvdelen af vandet med en halvtør hvidvin (fx riesling). Og mælkeproduktet kan udmærket være fløde. Eller mælk, hvis du vil spare på kalorierne.

Krydringen er enkel, men effektiv: Salt og peber, frisk (eller tørret) esdragon og citronskal. Du kan også forsøge dig med kørvel, løvstikke eller timian.

Som tilbehør til den lækre gryderet med mørt kalvekød og hvide asparges vil en skål små, nypillede kartofler gøre sig fint. Og et glas kølig riesling, forstås.

Ingredienser

Antal personer:
400 g kalvekød i tern
8 dl vand
1 stort løg
2 tsk. salt
5 laurbærblade
10 peberkorn, knust
Fyld
12 hvide asparges
4 gulerødder
4 spsk. esdragon
1 citron, den revne skal
Jævning
4 spsk. majsstivelse
200 g cremefraiche

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt kalvekød og vand over i en passende gryde - skum vandet, når det koger

2
Færdig

Kog kødet 45 minutter ved svag varme under låg sammen med finthakket løg, salt, peber og laurbær

3
Færdig

Skræl de hvide asparges og gulerødder og skær i mindre stykker - rør jævningen sammen

4
Færdig

Rør asparges, gulerødder og jævning sammen med kød og kogevand og kog med i 5-6 minutter uden låg

5
Færdig

Tag gryden af ilden og rør esdragon og citronskal i retten

6
Færdig

Servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Luftige-hjemmelavede-rundstykker-med-birkes
forrige
Opskrift: 10 luftige hjemmebagte rundstykker med birkes
Pariserboef-af-kalvekoed-med-dekonstrueret-bearnaise
næste
Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise
Luftige-hjemmelavede-rundstykker-med-birkes
forrige
Opskrift: 10 luftige hjemmebagte rundstykker med birkes
Pariserboef-af-kalvekoed-med-dekonstrueret-bearnaise
næste
Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise

Tilføj Din Kommentar