Ingredienser
-
1 stk. rugbrød
-
2 spsk. olivenolie
-
150 g hakket kalvekød
-
Salt, peber
-
2 blade hjertesalat
-
1 tsk. soya
-
1 spsk. smør
-
1 æggeblomme
-
1 spsk. hakket esdragon
-
1 tsk. kapers
-
0.25 rødløg
Et par ord om vores opskrift
Gammeldags pariserbøf er en herlig frokostret for det kødelskende folk. Dybest set er det en lynstegt hakkebøf af oksetatar serveret på blødt, hvidt brød og garneret med syltede rødbeder og alt det traditionelle tatartilbehør.
Sådan en bamse smager herligt – men synderligt elegant er den ikke. Rødbeder, rå løg, peberrod og syltede agurker har en tendens til at ta’ pippet fra det gode kød. Det er en voldsom oplevelse for smagsløgene.
Må vi foreslå en lidt mere elegant løsning på den lynstegte bøf med diverse garniture:
En pariserbøf af hakket kalvekød serveret på sprødt ristet rugbrød, garneret med en dekonstrueret bearnaisesovs, der fremhæver den fine kødsmag i stedet for at skjule den.
Se, dét er gourmetmad – og tilmed pærelet at lave:
- Rist tynde skiver rugbrød knasende sprødt
- Dæk brødet med et par blade hjertesalat, der også knaser lifligt
- Læg en tyk, saftspændt kalvehakkebøf ovenpå
- Dryp med en teskefuld soya, som giver umami
- Dryp med en spiseskefuld smeltet smør
- Anbring forsigtigt en rå æggeblomme på bøffen
- Drys med groft hakket frisk esdragon
- Pynt med ultratynde skiver rødløg
- Drys en teskefuld kapers ved siden af
Hvis du kigger ingredienserne igennem, vil du se, at de omfatter smeltet smør, æggeblomme og frisk esdragon. Sammen med syren fra de syltede kapers udgør disse elementer den dekonstruerede bearnaise. Sovsen er blot ikke pisket sammen, men de gode smage går fint igennem.
Det behøver ikke at tage mere end 15 minutter at tilberede dette festmåltid af en frokostret. Men pas på: Bagefter får du svært ved at gå tilbage til den gammeldags pariserbøf.
Okay så; skal der være fest, så lad der være fest. En let, frugtig pinot noir vil smage fortryllende til.
Bemærk: Opskriften er til 1 person. Ønsker du at dele oplevelsen med flere personer, så tryk på ‘+’ over ingredienslisten.
Ingredienser
1 stk. rugbrød | |
2 spsk. olivenolie | |
150 g hakket kalvekød | |
Salt, peber | |
2 blade hjertesalat | |
1 tsk. soya | |
1 spsk. smør | |
1 æggeblomme | |
1 spsk. hakket esdragon | |
1 tsk. kapers | |
0.25 rødløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist rugbrødet knasende sprødt og anbring på en smuk tallerken |
2
Færdig
|
Dæk brødet med hjertesalat |
3
Færdig
|
Form en flot bøf af kalvekødet på 1,5 cm tykkelse |
4
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved ret høj varme og steg bøffen 3-4 minutter på hver side - krydr med salt og peber |
5
Færdig
|
Anbring bøffen på rugbrødet med hjertesalat |
6
Færdig
|
Dryp soya over bøffen |
7
Færdig
|
Smelt smørret og dryp over bøffen |
8
Færdig
|
Placér forsigtigt æggeblommen på bøffen |
9
Færdig
|
Drys hakket esdragon over æg og bøf |
10
Færdig
|
Pynt med ultratynde skiver af rødløg |
11
Færdig
|
Drys kapers ved siden af pariserbøffen |
12
Færdig
|
Servér straks |