• Forside
  • Frokost
  • Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise

Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise

0 0
Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stk. rugbrød
2 spsk. olivenolie
150 g hakket kalvekød
Salt, peber
2 blade hjertesalat
1 tsk. soya
1 spsk. smør
1 æggeblomme
1 spsk. hakket esdragon
1 tsk. kapers
0.25 rødløg

Lynstegt kalvekød, rå æg og frisk esdragon er mad med wow-effekt

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Gammeldags pariserbøf er en herlig frokostret for det kødelskende folk. Dybest set er det en lynstegt hakkebøf af oksetatar serveret på blødt, hvidt brød og garneret med syltede rødbeder og alt det traditionelle tatartilbehør.

Sådan en bamse smager herligt – men synderligt elegant er den ikke. Rødbeder, rå løg, peberrod og syltede agurker har en tendens til at ta’ pippet fra det gode kød. Det er en voldsom oplevelse for smagsløgene.

Må vi foreslå en lidt mere elegant løsning på den lynstegte bøf med diverse garniture:

En pariserbøf af hakket kalvekød serveret på sprødt ristet rugbrød, garneret med en dekonstrueret bearnaisesovs, der fremhæver den fine kødsmag i stedet for at skjule den.

Se, dét er gourmetmad – og tilmed pærelet at lave:

  1. Rist tynde skiver rugbrød knasende sprødt
  2. Dæk brødet med et par blade hjertesalat, der også knaser lifligt
  3. Læg en tyk, saftspændt kalvehakkebøf ovenpå
  4. Dryp med en teskefuld soya, som giver umami
  5. Dryp med en spiseskefuld smeltet smør
  6. Anbring forsigtigt en rå æggeblomme på bøffen
  7. Drys med groft hakket frisk esdragon
  8. Pynt med ultratynde skiver rødløg
  9. Drys en teskefuld kapers ved siden af

Hvis du kigger ingredienserne igennem, vil du se, at de omfatter smeltet smør, æggeblomme og frisk esdragon. Sammen med syren fra de syltede kapers udgør disse elementer den dekonstruerede bearnaise. Sovsen er blot ikke pisket sammen, men de gode smage går fint igennem.

Det behøver ikke at tage mere end 15 minutter at tilberede dette festmåltid af en frokostret. Men pas på: Bagefter får du svært ved at gå tilbage til den gammeldags pariserbøf.

Okay så; skal der være fest, så lad der være fest. En let, frugtig pinot noir vil smage fortryllende til.

Bemærk: Opskriften er til 1 person. Ønsker du at dele oplevelsen med flere personer, så tryk på ‘+’ over ingredienslisten.

Ingredienser

Antal personer:
1 stk. rugbrød
2 spsk. olivenolie
150 g hakket kalvekød
Salt, peber
2 blade hjertesalat
1 tsk. soya
1 spsk. smør
1 æggeblomme
1 spsk. hakket esdragon
1 tsk. kapers
0.25 rødløg
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rist rugbrødet knasende sprødt og anbring på en smuk tallerken

2
Færdig

Dæk brødet med hjertesalat

3
Færdig

Form en flot bøf af kalvekødet på 1,5 cm tykkelse

4
Færdig

Varm olien op på en pande ved ret høj varme og steg bøffen 3-4 minutter på hver side - krydr med salt og peber

5
Færdig

Anbring bøffen på rugbrødet med hjertesalat

6
Færdig

Dryp soya over bøffen

7
Færdig

Smelt smørret og dryp over bøffen

8
Færdig

Placér forsigtigt æggeblommen på bøffen

9
Færdig

Drys hakket esdragon over æg og bøf

10
Færdig

Pynt med ultratynde skiver af rødløg

11
Færdig

Drys kapers ved siden af pariserbøffen

12
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

forrige
Opskrift: Kalv i esdragon med hvide asparges
Gammeldags-hoensekoedssuppe
næste
Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.
forrige
Opskrift: Kalv i esdragon med hvide asparges
Gammeldags-hoensekoedssuppe
næste
Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.

Tilføj Din Kommentar